Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Videowalls voor krachtige visuele communicatie

Vermaak winkelbezoekers, festivalgangers, reizigers en voorzie hen van informatie of nieuwe acties. Wat voor videowall je ook zoekt, bij L2L-Ledscreens zit je goed! Voor kopen óf leasen. 

Snelle offerte en levering

Binnen 1 werkdag een offerte

Alles in eigen hand

Productie, montage en service

Kopen of leasen

Passend binnen elk budget

Laagste prijsgarantie

Op basis van onze kwaliteitseisen

Videowall schermen.

Videowalls zijn een geweldige manier om uw boodschap op een visuele manier over te brengen, veel mensen tegelijkertijd te vermaken of informatie te delen.

Maar hoe werkt een videowall, wat zijn de belangrijkste sterke punten en voordelen van LED-technologie in vergelijking met andere methoden en welke functies bieden ze?

de grote

voordelen

Krachtig communiceren met een videowall?

Bereik, betrek en laat indruk achter met een videowall van L2L-Ledscreens. Ontdek vandaag nog hoe onze LED videowall oplossingen jouw boodschap kracht bij kunnen zetten. Neem contact op met ons team voor een persoonlijk advies op maat.

Videowalls in de schijnwerpers: de voordelen

Helderheid voor binnen en buiten

LED videowalls kunnen een piekhelderheid bereiken van 12.000 nits, wat cruciaal is voor een display dat moet concurreren met direct zonlicht. Ideaal voor buiten, of in binnen omgevingen met veel omgevingslicht, zoals lobby’s, atriums en kamers met kamerhoge ramen.

Hoog contrast en levendige kleurenpracht voor een betoverend beeld

Het indrukwekkende vermogen van videowall om hoge niveaus van omgevingsverlichting aan te kunnen, is een andere kracht. Dankzij de combinatie van hoge helderheid en contrastverhouding, geniet je van diepe zwarttinten en verbluffend contrast, zelfs in fel verlichte binnenruimtes.

Een andere sterkte van LED schermen is een zeer groot haalbaar kleurengamma. Dat is het bereik en de zuiverheid van de kleuren die een display kan reproduceren. De rode, groene en blauwe LED’s reproduceren een breed scala aan diepe verzadigde kleuren.

Duurzame prestaties: branduren van een videowall

Een andere kracht van videowalls is de lange levensduur van de LED-pixels zelf. Met een levensduur van maar liefst 100.000 uur – gelijk aan meer dan 11 jaar bij continu gebruik – laten LED-videowalls zien dat ze klaar zijn voor een langdurig en indrukwekkend optreden.

Efficiënt energieverbruik

Alle beeldschermen verbruiken stroom en vereisen koeling, maar niet alle weergavetechnologieën zijn in dit opzicht hetzelfde. LED-displays zijn de pioniers op dit gebied, met een energieverbruik dat tot wel 400% efficiënter is dan andere technologieën. Minder warmte, minder geluid, en een beter milieu, dankzij geavanceerde koeling en energiebesparing.

Een videowall bij ons afnemen?

We hebben de kennis en ervaring als het op LED videowalls aankomt die ingezet worden voor de Digital Out of Home markt. Onze collega’s komen graag met je in contact om je van meer informatie te voorzien.

De werking van een LED Videowall.

Een LED Videowall is gebaseerd op de verschijnselen van elektroluminescentie. Een lichtgevende diode (LED) is een halfgeleider lichtbron die licht uitzendt wanneer er stroom doorheen stroomt. Op basis van dit fenomeen veranderen elektronen die zich over een halfgeleider bewegen naar een lagere kwantum energietoestand en zenden daarbij fotonen van een specifieke golflengte uit.

LED-module videowall.

Meestal bestaat elke tegel uit een reeks identieke LED-modules. De printplaten van de modules zijn elektrisch aangesloten om ervoor te zorgen dat elke pixel zijn beoogde en unieke RGB-aandrijfsignalen en stroom van de voeding van de tegel ontvangt. Deze modulariteit is een voordeel tijdens het onderhoud, want als een LED uitvalt, hoeft alleen de module met die LED te worden vervangen.

De beste videowalls.

Videowalls van de beste klasse maken full-service vanaf de voorkant mogelijk om downtime te verminderen zonder speciale bevestigingen van derden, die projectkosten en complexiteit toevoegen. De beste systemen gebruiken externe videobronnen, controllers en voedingen om onderhoud en verstoring aan de videowall te verminderen. Sommige LED videowall zijn aan de achterzijde te onderhouden voor specifieke toepassingen zoals entertainment, waarbij het onderhoud van de voorkant storend is.

Makkelijk te installeren.

Dankzij de structuur kunnen LED-tegels aan een extern frame hangen en grote arrays bouwen die veel tegels bevatten. De beste LED-producten worden geleverd met direct mount systemen waarmee ze op vlakke wanden kunnen worden geïnstalleerd. Zonder montagesystemen van derden, waardoor de kosten en complexiteit tijdens de bouw worden verminderd. Een of meer afzonderlijke besturingseenheden accepteren videosignalen van verschillende mogelijke bronnen en sturen de juiste delen van afbeeldingen naar elke tegel.

Tegels uitlijnen op de videowall.

Het mechanische ontwerp van een videowall zorgt ervoor dat elke tegel nauwkeurig wordt uitgelijnd op de dichtstbijzijnde buren, resulterende in een naadloze samengestelde afbeelding. LED videowalls kunnen tot bijna elke grootte worden geschaald en op bijna onbeperkte manieren worden gerangschikt, waaronder 90 graden binnen- of buitenhoeken, concave of convexe rondingen en zelfs 3-dimensionale vormen.

Een complete oplossing.

Er zit meer achter een LED videowall dan alleen LED-tegels. Meestal hebt u externe besturingseenheden nodig die elk een groep tegels in de muur bedienen. Elke besturingseenheid accepteert videosignalen van bronapparaten en biedt een afzonderlijke video-uitvoer voor elke subgroep van tegels. De meeste oplossingen omvatten een videoprocessor en universele routeringsswitches, evenals contentbeheer- en samenwerkingssystemen.

Maximaal bereik met een LED videowall?

Zie je ook graag een hoog contrast videowall bij je winkel of kantoor? L2L Ledscreens helpt je graag verder.

Pixelpitch van een videowall.

Een belangrijke afbeeldings-parameter voor elk scherm is de toonhoogte of afstand tussen de pixels. Hoe lager het getal, hoe dichter u bij een afbeelding kunt komen voordat u de afzonderlijke pixels kunt zien. Een lager getal betekent ook dat u meer pixels in een kleiner gebied kunt verpakken, of omgekeerd dat er meer pixels binnen een bepaald gebied kunnen worden bereikt. Kleine pixelhoogten zijn echter niet geschikt voor elke toepassing. Met name voor zeer grote beeldschermen kan een te kleine toonhoogte resulteren in veel meer pixels dan nodig is voor een bepaalde toepassing. Gelukkig zijn LED-tegels verkrijgbaar in een breed scala aan pixelhoogtes, van zo groot als 20 mm tot minder dan 1 mm. Met de kleinere plaatsen van 2,5 mm of minder voornamelijk voor gebruik binnenshuis.

Een andere kracht vaneen led videowall is het perceptueel naadloze karakter van de beelden. De tegels van een LED-displaywall zijn zo ontworpen dat ze elkaar raken zonder de afstand tussen de pixels van de ene tegel naar de andere te vergroten. Bovendien maakt de aard van het gebied rond de LED’s in een typische tegel het moeilijk om vanaf een normale kijkafstand te zien waar de tegels zich aansluiten.

Configuratie-opties.

Een grote verscheidenheid aan LED-tegels zijn beschikbaar in de markt. Deze zijn fundamenteel onderverdeeld in binnen- en buitenmodellen. Pixelhoogte, hierboven besproken, is een ander punt van differentiatie. Wat al deze producten gemeen hebben, is extreme modulariteit. De kleine vormfactor van typische LED-tegels maakt het gemakkelijk om een videowand te maken van elke grootte, beeldverhouding en vorm.

LED tegels zijn meestal vrij dun, vaak met een diepte van minder dan 10cm. Een intrigerend gevolg is de mogelijkheid om de tegels langs een curve te monteren. Afhankelijk van de kromtestraal en het model tegel kunt u zowel convexe als concave krommen maken. De kleine afmetingen die typisch zijn voor LED-tegels bieden aanzienlijke flexibiliteit in de grootte en de vorm van een videowand.

Verhoudingen bij een videowall.

Een van de belangrijkste keuzes bij de aanschaf van een LED-display is de pixelhoogte. De beste pixelhoogte is afhankelijk van zowel het gewenste aantal pixels in de uiteindelijke afbeelding als de verwachte afstand van kijkers. Om een UHD-afbeelding (4K) te bereiken verdubbelt u eenvoudig elke lineaire dimensie in het diagram. Andere beeldverhoudingen en uiteindelijke beeldresoluties zijn natuurlijk mogelijk.

Met betrekking tot de optimale kijkafstanden voor verschillende pixelhoogtes zijn er geen harde en snelle regels. Tabel 1 bevat enkele aanbevelingen. De juiste pixelhoogte bereikt maximale impact wanneer het moeilijk is om individuele pixels te zien vanaf de typische kijkafstand en beoogde resolutie, maar vult het gezichtsveld van de kijker met briljant licht en kleur.

Breed inzetbaar.

In vergelijking met andere beeldweergavetechnologieën genieten led videowalls van een aantal voordelen met betrekking tot helderheid, kleurengamma, levensduur, stroomverbruik en vormfactor. Ze zijn ook uniek aanpasbaar aan een breed scala aan toepassingen met verschillende vereisten voor grootte, vorm, kijkafstand en omgeving.

Als beeldweergavetechnologie zijn LED-muren een van de nieuwere kinderen in de buurt, maar ze zijn hier duidelijk om te blijven. De toekomst van LED-displays? Het is briljant!

Video wall kopen of leasen bij L2L Ledscreens

L2L Ledscreens is een pionier op het gebied van grote outdoor en indoor Led schermen. Sinds 2010 één van de grootste spelers in de markt. We leveren digitale billboards en LED schermen in allerlei formaten en vormen. Daarbij verzorgen we het gehele traject van A tot Z. Van levering, het aanvragen van vergunningen, het installeren van de schermen, onderhoud, nazorg en wanneer gewenst zelfs de financiering. Met een groot team van collega’s en een groot scala aan kennis en ervaring zijn we goed in staat om onze dienst in Nederland, België en Duitsland aan te bieden. Dit komt mede doordat we in begin 2020 zijn samengevoegd met de SIZO Group.

Vrijblijvend advies over effectieve LED-reclame. Wij staan voor je klaar.

Hartelijk dank!
voor het invullen van ons formulier.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

We gaan zo snel mogelijk met u offerte aanvraag aan de slag zodat ook u meedoet aan onze Lentekriebels actie.

Binnen één werkdag een offerte!

Benieuwd naar welke investering er nodig is? Vul de volgende velden zo volledig mogelijk in.

Hartelijk dank!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op zodat ook u meedoet aan onze Lentekriebels actie.

Interesse? Plan een afspraak!

Benieuwd naar wat we voor jouw kunnen betekenen?

Plan een afspraak met ons in om de mogelijkheden te bespreken.

Hartelijk dank!
We Sturen u zo snel mogelijk een referentie uit uw buurt toe.
Stuur mij een referentie ledscherm in mijn omgeving.
Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
voor uw aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.

Hartelijk dank!
voor uw offerte aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.