Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mediamarkt Rome
Perimeter ledscherm

MediaWorld Tech Village | 2022

In Rome werd het Mediaworld Tech Village geopend, een ware tempel van technologie bedacht door Mediaworld en ontworpen door architect Fabio Novembre en zijn studio.

Het nieuwe Tech Village bevindt zich in de Galleria commerciale Porta di Roma.

Het is een “experience center” van ruim 6500 vierkante meter gericht op innovatie met 140 ervaren medewerkers en adviseurs, klaar om bezoekers en klanten te ontvangen en wegwijs te maken.

Het architectonische concept van het Tech Village is geïnspireerd op dat van het typisch Italiaanse plein, dat aan de rand wordt bepaald door de externe arcades waar de 18 technologische “botteghe” zijn gehuisvest, smederijen van technologische knowhow. Hier vindt u de secties die zijn gewijd aan elk gebied van elektronica dat wordt beheerd door de belangrijkste merkpartners van Mediaworld. De voorkant van de winkelgalerij heeft een sterke communicatieve impact en vat het thema van digitalisering samen door het gebruik van een pixel-effect coating in de kleuren van het merk met verloop naar de ingang.

Binnen wordt het centrale gebied geanimeerd door de “mercato”, terwijl in het hart van het plein pulseert met vitaliteitsevenementen en entertainment-ervaringsgebieden. De omtrekgalerij van de technologische ‘winkels’ wordt in plaats daarvan gedomineerd door een ledwall die 360 ​​graden langs de omtrek loopt, zoals in een grote arena van technologie die wordt gekenmerkt door communicatie en design.

Nieuw Concept voor Mediamarkt Rome.

Directie en de architect van de te vernieuwen Mediamarkt (nb. In Italië heet Mediamarkt Media World) vestiging in Rome waren geïnspireerd door led-bebording in moderne voetbal stadia. Zij zagen een enorme toegevoegde waarde van een groot ledscherm dat vanuit elke positie op de verkoopvloer zichtbaar is. Op dit scherm kunnen toeleveranciers van Mediamarkt hun producten en/of merk promoten en zo een extra inkomstenstroom genereren.

Na een zeer succesvol afgerond multidisciplinair signage-project van onze moedermaatschappij Sizo Group bij het implementeren van het nieuwe Lighthouse-Concept van Mediamart “The Corner” in Rotterdam zijn we gevraagd om met onze ledscherm divisie L2L-Ledscreens mee te denken aan de realisatie van een enorm perimeter ledscherm voor de vernieuwde Mediamarkt winkel in Rome Italië.

De succesvolle samenwerking in Rotterdam had internationaal zoveel vertrouwen gewekt dat men ook graag voor dit project met de Sizo Group wilde samenwerken. Voor het conventionele sign werk werden lokale sign bedrijven ingeschakeld. De opdracht voor een ledscherm perimeter op twee verdiepingen en een aantal solitaire ledschermen werd aan L2L Ledscreens gegund.

De uitdaging.

In de vernieuwde Mediamarkt in Rome is op twee verdiepingen een perimeter Ledscherm in het ontwerp opgenomen. Dit scherm loopt rondom de gehele verkoopruimte tegen het plafond aan en heeft een totale lengte van ruim 260 strekkende meter! Naast het perimeter Ledscherm zijn er ook nog een flink aantal conventionele indoor ledschermen opgenomen in het ontwerp.


De tijd tussen opdracht en oplever-deadline was zeer kort. Door een combinatie te maken van luchtvracht en oppervlakte transport zijn wij erin geslaagd het project zeer snel op te starten en is de deadline van de opening netjes en binnen budget gehaald.


Een andere uitdaging was soms de taalbarrière. In een groot conversie project als dit is veel communicatie met andere partijen op de bouwplaats nodig. De samenwerking met onze Italiaanse collega’s verliep echter zeer soepel en de professionaliteit van met name de elektriciens zorgde ervoor dat men elkaar, vaak zonder woorden, prima begreep.

Maximaal bereik met je reclame boodschap!

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met één van onze LED specialisten.

De aanpak van dit bijzondere project.

Een technische projectmanager van L2L Ledscreens is vooraf naar Rome gereisd om de situatie, de mogelijkheden en vooral ook de onmogelijkheden voor het plaatsten van de ledschermen goed in kaart te brengen. Terug in Nederland is er met de betrokken afdelingen een plan van aanpak gemaakt om het project zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren. Een werkvoorbereider is ongeveer een week van tevoren in Rome gestart met het voorbereiden van de winkel. In samenwerking met het lokale bouwteam en de elektriciens zijn er groepen gereserveerd en stroom aansluitingen op de juiste locatie gemaakt zodat het montage team, wanneer eenmaal gearriveerd, zonder oponthoud aan de slag kon met het plaatsten van de schermen. Na een week is er een montageteam van 5 L2L Ledscreens monteurs aan de slag gegaan met het plaatsen van de ledscherm kabinetten en monteren en aansluiten van de ledscherm modules. Met gebruikmaking van schaarlift hoogwerkers was het mogelijk om in een redelijk tempo, in lange werkdagen, het enorme scherm van 262 meter binnen twee weken te plaatsen.

Materiaal.

Voor deze mega-klus hebben wij 919 ledscherm kabinetten gebruikt en gemonteerd met daarin het indrukwekkende aantal van maar liefst 3920 led modules!

Er is gekozen voor een indoor ledscherm met een pixel pitch (resolutie) van 2.6 mm. Doordat het scherm op ongeveer 3 meter hoogte is geplaatst garandeert deze pixel pitch een scherpe en heldere weergave van de beelden.

Speciale aandacht was nodig voor het besturingssysteem. Hoogwaardige content weergeven op een scherm van 262 meter lang en slechts 1 meter hoog vereist meer dan een standaard led scherm player.

Diensten.

Voor dit unieke project zijn alle discipline van L2L Ledscreens ingeschakeld. Allereest zijn de technische mogelijkheden door onze constructeur en zijn collega’s van projectmanagement in kaart gebracht waarna er een commercieel/technisch advies aan de klant is uitgegaan.

Na akkoord was de inkoper en logistiek manager van L2L Ledscreens aan de beurt. Er was immers een zeer korte bouwtermijn gegeven en het openingsmoment van de winkel was al bepaald. De grote hoeveelheid onderdelen moest worden ingekocht, geproduceerd en vervolgens naar Nederland worden verscheept om te worden voorbereid waarna de ledschermen in verschillende badges naar Italië zijn verstuurd.

Het eigen montage team van L2L Ledscreens heeft met hulp van collega’s van de SIZO Group in twee lange weken het scherm ter plaatse gemonteerd en in werking gesteld.

Techniek.

Voor zowel het lange perimeter ledscherm als de diverse individuele schermen is gekozen gebruik te maken uniforme type led modules.

Alle schermen zijn opgebouwd uit led modules met een afmeting van 250 X 250 mm. Zo hoeft er maar 1 type led module als spare-part beschikbaar te worden gehouden en ontstaat er geen discussie en onduidelijkheid welke module moet worden gebruikt in geval van schade of after-sales service.

Het ledscherm is een zogenaamd “Front Maintenance” model wat betekend dat alle onderhoud van de voorzijde van het scherm kan worden uitgevoerd. De led modules kunnen of met een speciale magneet of met een vacuümzuiger eenvoudig worden uitgenomen en indien nodig vervangen.

Wij zijn echt heel erg onder de indruk van wat L2L Ledscreens in zo’n korte tijd heeft weten te realiseren. Een bijzondere combinatie van pragmatische aanpak, vakkennis en gewoon hard werken!

Siamo davvero molto colpiti da ciò che L2L Ledscreens è riuscita a ottenere in così poco tempo. Una combinazione speciale di approccio pragmatico, competenza e duro lavoro!

Het inspiratie-center voor digitale en conventionele signage

Kom vrijblijvend langs en laat je inspireren door de nieuwste materialen, producten en technieken voor statische en dynamische visuele communicatie.

Het eindresultaat.

Mediamarkt Rome heeft een complete metamorfose ondergaan.
Interieurbouwers, installateurs, ontwerpers en tal van toeleveranciers hebben een prachtig stuk werk geleverd in een zeer kort tijdsbestek.

L2L Ledscreens is dankbaar dat wij ons steentje hebben mogen bijdragen aan dit indrukwekkende retail project. De winkel is klaar voor de toekomst en biedt een unieke shop-beleving aan haar bezoekers en klanten.

Door toepassing van het ledscherm kan Mediamarkt niet alleen promotie ruimte bieden aan haar leveranciers en merken maar ook inspelen op actualiteit en de sfeer in de winkel aanpassen met een druk op de knop. Dat is werkelijk “de future of advertising” !

Deel deze pagina.

LinkedIn
Twitter
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
Hartelijk dank!

We gaan zo snel mogelijk met u offerte aanvraag aan de slag zodat ook u meedoet aan onze Lentekriebels actie.

Binnen één werkdag een offerte!

Benieuwd naar welke investering er nodig is? Vul de volgende velden zo volledig mogelijk in.

Hartelijk dank!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op zodat ook u meedoet aan onze Lentekriebels actie.

Interesse? Plan een afspraak!

Benieuwd naar wat we voor jouw kunnen betekenen?

Plan een afspraak met ons in om de mogelijkheden te bespreken.

Hartelijk dank!
We Sturen u zo snel mogelijk een referentie uit uw buurt toe.
Stuur mij een referentie ledscherm in mijn omgeving.
Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
voor uw aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.

Hartelijk dank!
voor het invullen van ons formulier.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!
voor uw offerte aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.