Let’s Work Together
info@l2l-ledsreens.com

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

LED SCHERM KOPEN OF LEASEN? Ontdek de mogelijkheden

Een LED-scherm koop je bij L2L, de meest ervaren leverancier van indoor en outdoor LED-schermen in de Benelux. Voor direct contact of snelle informatie over LED-schermen bel of mail met 0180-311420 of info@l2l-ledscreens.com. L2L Ledscreens is onderdeel van de Sizo Group.

Van giga-grote LED-schermen van honderden vierkante meters tot een bescheiden ledscherm (LED wall) van slechts een paar vierkante meter of in een bijzonder vorm. Bij L2L Ledscreens bent je aan het juiste adres.

Dynamische content

Een LED-scherm biedt je ongekende mogelijkheden. Op een LED-display kun je veelvuldig van beeld en uiting wisselen zonder de daarbij behorende hoge kosten. Daarnaast is het mogelijk op een LED-scherm bewegende beelden te laten zien. Uit onderzoek is gebleken dat dynamische beelden tot 400% meer attentiewaarde in vergelijking met statische uitingen als posters en banners.

Mooie beelden, al dan niet bewegend, op een groot LED-scherm, blijven direct hangen en maken grote impact op voorbijgangers.

Een led scherm bij ons kopen?

We hebben de kennis en ervaring als het op indoor- en outdoor schermen aankomt die ingezet worden voor verschillende doeleinde. Onze collega’s komen graag met je in contact om je van meer informatie te voorzien.

Veelzijdig inzetbaar

LED-schermen worden steeds vaker ingezet, met name in de reclamewereld is een led-scherm niet meer weg te denken. De “out of home” reclamebedrijven of OOH die vaak grote billboards in de openbare ruimte exploiteren evolueren steeds vaker in DOOH ofwel “digital out of home” bedrijven. Naast de verhoogde attentiewaarde van digitale LED-schermen kan er een veelvoud aan advertenties worden weergegeven en is het mogelijk advertenties aan te passen aan actualiteiten. Veel buitenreclame bedrijven kopen daarom ook LED-schermen bij L2L-Ledscreens.

Ook besluiten steeds meer bedrijven op zichtlocaties een LED-scherm (LED wall) voor aan de gevel te kopen. Niet alleen kunnen ze op dit LED-display hun product of dienst promoten maar als communicatiemiddel ook inzetten voor bijvoorbeeld het kenbaar maken van vacatures of op het LED-scherm een seizoen boodschap als “prettige Pasen” communiceren.

Naast adverteren in de buitenruimte worden LED-schermen ook veel ingezet voor retail in winkels en showrooms. Achter een etalageruit is een led-display een heel sterk medium dat volop aandacht trekt van winkelend publiek.

Naast commerciële toepassingen worden de LED-schermen van L2L Ledscreens ook veel ingezet in publieke gebouwen als stations, terminals, expositie-en conferentiecentra als bewegwijzering of voor informatievoorziening. Een bijzondere toepassing, zie je hier.

 

Een L2L LED-scherm kopen doe je vaak omdat het display enorm breed en flexibel inzetbaar is.

WAT IS EEN LED-SCHERM?

Een LED-display is een scherm-constructie die wordt opgebouwd uit verschillende bouwstenen. Dit geeft een enorm stuk flexibiliteit en maakt het mogelijk voor nagenoeg elke locatie en toepassing een passend led-scherm te construeren. Dit in tegenstelling tot een LCD-scherm (TV) dat altijd een vaste afmeting heeft.

De LED-schermen van L2L-Ledscreens zijn opgebouwd uit standaard LED-units met SMT/ SMD leds. De LED-units hebben vaak een afmeting variërend van 300 X 300 mm. tot 750 X 750 mm. De LED-units worden op hun beurt gemonteerd in standaard modules en vervolgens worden de LED-modules in een op maat ontworpen en gemaakt frame opgehangen.

Led-units maar ook de Led-modules sluiten naadloos op elkaar aan waardoor een scherm zonder randen of naden ontstaat.

 

De voordelen van een LED-scherm (LED wall) boven een LCD-scherm.

Een Led-scherm is flexibel

Zoals eerder al aangeven kan een led-scherm in nagenoeg elke vorm en formaat worden gebouwd zonder zichtbare randen of naden. Dit in tegenstelling tot een LCD-scherm waar de maximale afmetingen vastliggen en het koppelen van schermen altijd zichtbare randen zal opleveren. Lees meer over pixelpitch.

Hoge lichtopbrengst van een LED-scherm

De licht opbrengst van een LED-scherm is vele malen hoger dan die van een LCD-scherm. Zeker wanneer een LED-scherm in de buitenlucht hangt is een hoge lichtopbrengst of NIT-waarde erg belangrijk om de content van het scherm goed zichtbaar te houden in gure weersomstandigheden of bij directe zon inval.

Onderhoudsvriendelijk.

Bij een defect aan een LCD-scherm is vaak direct het gehele scherm onbruikbaar. En zijn er enkele pixels defect dan is reparatie niet mogelijk en moet het gehele scherm vervangen worden. Dit in tegenstelling tot een LED-scherm waar een LED-unit eenvoudig uitgewisseld kan worden zonder het scherm buiten gebruik te nemen. Als een van de weinige leveranciers in Europa houdt L2L-ledscreens van alle door haar geleverde LED-schermen een voorraad aan van LED-units en is L2L tevens in staat LED-units op component te repareren.

Pixel keuze

Bij LED-schermen is de keuze van de zogenaamde pixel-pitch (ruimte tussen twee LED-lampjes) vrij. Dit in tegenstelling tot een LCD-scherm. De vuistregel met pixel-pitch is dat hoe kleiner deze waarde is des te kostbaarder het scherm. Zeker bij grote schermen die op grotere afstanden worden bekeken is het vaak niet nodig een fijnmazige pixel-pitch in te zetten om toch een duidelijk en scherp beeld te verkrijgen. Door deze keuzevrijheid kunnen grote kostenbesparingen worden gerealiseerd.

L2L-Ledscreens levert LED-schermen met een pixelpitch van slechts 0,75 mm zoals bijvoorbeeld bij een vergaderscherm in een boardroom tot 50 mm. bij grote outdoor reclame masten.

L2L Ledscreens is dé LED scherm specialist

Sinds jaar en dag is L2L Ledscreens specialist op het gebied van led schermen. Ook voor jou kunnen wij een gepast scherm realiseren. Neem contact met ons op voor een passende offerte of aanvullende informatie.

Verschillende typen LED-scherm

Er zijn onnoembaar veel typen en modellen LED-reclameschermen.  Technisch gezien zijn er een aantal bepalende factoren die de keuze voor het grootste deel zullen bepalen.

Indoor of Outdoor LED-scherm

Aan een outdoor LED-scherm dat in weer en wind, regen, sneeuw of felle zon zijn werk moet doen worden hoge eisen gesteld. De behuizing en LED-modules moeten waterdicht zijn, de transformatoren en LED-units moeten bestand zijn tegen grote temperatuurschommelingen en eventuele condensvorming. Ook vereisen outdoor LED-schermen vaak een hogere NIT-waarde of lichtsterkte. Zeker als deze in felle zon zichtbaar moeten zijn. Outdoor LED-schermen van L2L-Ledscreens zijn bovendien altijd voorzien van een ingebouwde en gekalibreerde brightness sensor die de lichtsterkte aanpast aan de omstandigheden zodat het stroomverbruik en zichtbaarheid worden geoptimaliseerd.

Indoor LED-schermen hebben het vaak beter en kunnen in een eenvoudigere constructie worden uitgevoerd. Zeker in een verwarmde ruimte als een showroom, winkel of etalage hebben indoor LED-scherm weinig te verduren en kennen daarom ook een zeer lange levensduur.

Het spreekt voor zich dat de kosten van een outdoor LED-scherm die van een indoor LED-display flink overstijgen.

LED Type bij een LED-Reclamescherm SMD/ SMT LED of DIP

Zoals eerder vermeld wordt een LED-scherm opgebouwd uit een enorme hoeveelheid LED’s die individueel worden aangestuurd.

In het verleden werden veelal losse RGB Led’s toegepast in een “Dual Inline Package” ofwel DIP. In Principe zijn dit drie verschillende LED’s die samen voor 1 pixel punt zorgen. Deze technologie vind je vandaag de dag voornamelijk terug in zeer goedkope led schermen of ledschermen uit oude voorraad. Het nadeel van DIP Led is dat vanweg het “grote” formaat een hoge resolutie niet mogelijk is en de maximale pixelpitch 10 mm. is. Daarnaast heeft een DIP Led-display een veel kleinere kijkhoek waardoor een DIP Ledscherm vaak niet vanuit elke hoek goed zichtbaar is.

L2L-Ledscreens past DIP Ledschermen alleen toe is zeer specifieke applicaties.

 

SMD

De nieuwe technologie heet SMD (Surface Mount Design) of SMT (Surface Mount Technologie).

SMD Leds zijn componenten waarin rood, groen en blauw zijn geïntrigeerd. Deze componenten worden niet gesoldeerd maar direct op de printplaat verlijmd. Doordat dit component aanzienlijk kleiner is dan drie losse LED’s is een veel hogere pixelpitch mogelijk en dus een veel beter resolutie. Ook is de witwaarde van een SMT Ledscherm aanzienlijk beter dan die van een DIP Ledscherm en heeft een SMD Ledscherm een betere kijkhoek.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN EEN LED-SCHERM.

Waarom zou je een led-scherm kopen? Een led-scherm kopen is een substantiële investering. Zo’n investering in een led-scherm moet natuurlijk zakelijk te verantwoorden zijn dus is het goed om in kaart te brengen wat een Led-scherm voor je bedrijf of organisatie kant betekenen.

De toegevoegde waarde van een groot ledscherm is uiteraard afhankelijk van de locatie en het doel.

Klanten van L2l Ledscreens kochten een groot LED-scherm onder meer met de volgende doelstellingen:

 • Exploiteren van een groot LED-scherm op een drukbezochte publieke locatie. Adverteren op een LED-scherm in de buitenruimte is zeer effectief en DOOH (Digital Out of Home) bedrijven verhuren de tijd en ruimte op het scherm als verdienmodel. Ook het verhuren van de locatie of plaats aan de gevel kan voor de eigenaar van de locatie lucratief zijn.
 • Promotie van een specifiek product. LED-schermen zijn bij uitstek geschikt om specifieke producten op specifieke momenten te promoten. Reclame op een LED-scherm is heel flexibel en kan binnen een paar minuten inspelen op actualiteiten. Denk aan ijsreclame wanneer de temperatuur stijgt of een duur parfum net voor moederdag.
 • Reclame maken voor je organisatie. Doordat de attentiewaarde van een LED-scherm vele malen hoger is dan die van een statische reclame-uiting zal deze meer opvallen. Doordat er ook nog bewegende beelden kunnen worden gepresenteerd zijn ook de mogelijkheden veel breder. Met een groot LED-scherm kun je een mooi beeld van je bedrijf neerzetten dat blijft hangen bij het publiek.
 • Communiceren met de buitenwereld. Een groot led-scherm is een uniek medium een boodschap te delen met het publiek. Heb je een vacature en maak je die kenbaar op een led-scherm aan de gevel van je pand dan is de kans groot dat je sollicitanten uit de directe omgeving aantrekt. Zijn je openingstijden gewijzigd of het je een nieuwe website, zet het op je LED-scherm.
 • Uitstraling van je bedrijf. Een led-scherm aan de gevel straalt uit dat je met de tijd mee gaat en het bedrijf er goed voor staat. Naast alle flexibele mogelijkheden van een LED-scherm is het ook gewoon een hele luxe manier je naam aan de gevel zichtbaar te maken.
 • Stadion en evenementen communicatie. L2L-ledscreens heeft LED-schermen geleverd die ouderwetse scoreborden vervangen of dienstdoen als mega display om bijvoorbeeld beelden van een wedstrijd of concert op te herhalen of af te spelen.

Bij zeer hoogwaardige zakelijke inrichtingen of in horeca worden LED-schermen in het ontwerp geïntegreerd als sfeermaker of gadget.

 

EEN LED DISPLAY ALS PERFECT RECLAME MEDIUM

Waarom een Ledscherm kopen? Nog even de voordelen led-reclameschermen op een rij.

 • Nagenoeg elke vorm en afmeting kunnen met ledschermen worden gebouwd.
 • Ledschermen zijn dag en nacht zichtbaar, ook in fel zonlicht.
 • Zowel buiten als binnen kunnen ledschermen worden toegepast
 • In geval van defecten kunnen ledschermen eenvoudig worden gerepareerd
 • Onze schermen hebben een zeer lange levensduur.
 • Een zeer flexibel middel, waarmee je zowel statisch als dynamische content kan tonen
 • Dat niet alleen, led schermen kunnen substantiële inkomsten genereren.

Ledschermen hebben een aanzienlijk hogere attentiewaarde dan conventionele statische reclame.

Een LED scherm kopen bij L2L

Sinds jaar en dag is L2L Ledscreens specialist op het gebied van led schermen. Ook voor jou kunnen wij een gepast scherm realiseren. Neem contact met ons op voor een passende offerte of aanvullende informatie.

DE MOGELIJKHEDEN EN TOEPASSINGEN VAN EEN LED-SCHERM

Ledschermen worden op de meest uiteenlopende locaties en voor allerlei toepassingen ingezet. L2L Ledscreens heeft als pionier in de Ledschermen al honderden schermen geïnstalleerd.

De grote ledschermen op door L2L Led screens geconstrueerde masten langs de snelweg zijn inmiddels bekend. Ook aan de gevels van (bedrijf) panden, meestal langs drukke wegen, is een ledscherm niet meer vreemd.

Maar wij plaatsen ledschermen op nog veel meer locaties. Denk hierbij aan:

 • Een led scherm aan het plafond van een ijsbaan als scoreboard en monitor scherm
 • Een led display in een wasstraat voor extra beleving van de automobilisten die hun auto komen wassen.
 • Led scherm achterwand van een moderne bar waarmee de sfeer en uitstraling van de ruimte aangepast kan worden aan het moment.
 • Ledschermen in de etalages van high-end winkels
 • Een ledscherm als trap in het centrum van Den Haag om een winkelgebied onder de aandacht te brengen.
 • Led schermen in casino’s om de uitslagen van sportwedstrijden weer te geven.

Ledschermen in luxe kantooromgevingen en lobby’s als sfeermakers:

 • Led schermen in (dans)vloeren verwerkt.
 • Ledschermen in beursgebouwen en conferentiecentra om aan te geven waar en wat zich afspeelt.
 • Led schermen in openbaar vervoer centra, stations en vliegvelden voor informatievoorziening.
 • Ledschermen bij winkelcentra, parkeerterreinen en garages.

Kijk hier voor enkele mooie voorbeelden van ons werk.

 

FULL SERVICE. ONS STERKSTE PUNT!

Bij L2L leveren wij alleen ledschermen van de hoogste kwaliteit! Een led-scherm vergt vaak een flinke investering en het is dan ook belangrijk dat deze lang meegaat.

De levensduur van een Ledscherm wordt door een groot aantal facturen bepaald zoals:

 • De locatie van het scherm. Denk hierbij of het led display binnen of buiten staat.
 • Het kiezen van het juiste type scherm. Wij van L2L Ledscreen kunnen bogen op jarenlange ervaring en zullen je altijd uitgebreid adviseren hierover.
 • De constructie van het scherm. Het frame van, met name een outdoor, ledscherm speelt een grote rol. Elke situatie is anders en onze technici ontwerpen altijd een frame en ophangconstructie op maat aangepast aan jouw situatie.
 • De installatie van het ledscherm of videowall. De kwaliteit van het scherm en frame kan nog zo goed zijn, als het niet op de juiste wijze wordt geïnstalleerd is het wachten op problemen. Onze eigen ervaren monteurs installeren de schermen en doen ook het onderhoud.
 • Het (preventief) onderhoud van het ledscherm.

Als je bij L2L Ledscreens een Ledscherm koopt krijg je meer dan alleen een product. Wij geloven in lange termijn relaties (onze group bestaat niet voor niets al meer dan 25 jaar) en begeleiden je van keuze tot installatie en nazorg.

 

De service van L2L Ledscreens, die gaat ver.

Onze service verschilt nogal van andere aanbieders. Garantie biedt iedereen aan. Maar wat houdt die garantie precies in. Vaak zien wij dat de garantie betekend dat je als klant in geval van een defect de defecte Led-unit op eigen kosten terug mag sturen en die na verloop van tijd gerepareerd terugkrijgt. Je moet hem wel zelf op de een of andere manier uit het ledscherm halen en later weer terugplaatsen. Dat is niet altijd even eenvoudig en zeker niet als dat scherm op 14 meter hoogte aan je gevel hangt…

L2L Ledscreens pakt dat anders aan. Wij hebben een team van 22 ervaren monteurs die zich dagelijks door geheel Nederland begeven en vaak snel ter plekke kunnen zijn. Wij beschikken over eigen hoogwerkers voor wanneer op hoogte service verleend moet worden.

En wellicht het belangrijkste: Wij houden van elk Ledscherm dat we leveren een aantal led-units op voorraad. Led units van dezelfde batch als het originele ledscherm. Wij kunnen dus direct wisselen wanneer nodig en de downtime van het ledscherm minimaal houden.

Naast het feit dat we snel kunnen reageren heeft het op voorraad houden van led units nog een groot voordeel:

Ledschermen evolueren. De techniek gaat snel en van oudere schermen zijn vaak door de fabrikanten geen onderdelen meer beschikbaar, bij goedkope ledschermen komt het helaas zelfs vaak voor dat de fabrikanten überhaupt niet meer bestaan.

Doordat wij de onderdelen op voorraad houden en indien nodig op component niveau kunnen repareren zijn we in staat ook oudere ledschermen aan de praat te houden. Zo kan de technische levensduur van je ledscherm soms met jaren worden verlengd, meestal lang voorbij de afschrijvingsperiode wat vaak een zeer gunstig effect heeft op het kosten/baten plaatje.

Onze servicemonteurs zijn vaak ook degenen die het scherm ooit hebben gebouwd en geplaatst. Zijn kennen het ledscherm dus van binnen en van buiten.

 

SLA

Uiteraard bieden wij verschillende vormen van SLA (Service Level Agreement) aan en kunnen zaken als responsetijd, kosten en onderhoudsfrequentie vastleggen in een afspraken dossier.

Meer info of contact over de service van L2L Ledscreens.

Een led scherm bij ons kopen?

We hebben de kennis en ervaring als het op indoor- en outdoor schermen aankomt die ingezet worden voor verschillende doeleinde. Onze collega’s komen graag met je in contact om je van meer informatie te voorzien.

HET PROJECTVERLOPEN BIJ HET KOPEN VAN EEN LED-SCHERM

 

De eerste stap,

doelstelling bepalen.

Omdat de aanschaf van een ledscherm een investering van duizenden tot soms honderdduizenden euro’s vergt is het belangrijk de tijd te nemen om tot een goede keuze te komen.

In eerste instantie gaan we samen met de klant in kaart brengen wat precies de doelstelling van het LED-Scherm is.  Reclame maken, Informeren, exploiteren, entertainen, bewegwijzering of promoten. Er kan veel met een leds cherm.

Tweede stap,

de locatie.

De locatie van een videowall is zeer bepalend voor de effectiviteit van het ledscherm. Wanneer duidelijk is wat je wil bereiken met het led scherm en welke content je verwacht te gaan gebruiken gaan we kijken waar dit het beste geplaatst kan worden. Daarbij komen weer allemaal factoren om de hoek zoals:

 • Vanaf welke kant komen deze, zijn deze te voet of met een vervoermiddel.
 • Op welke afstand moet het scherm zichtbaar zijn en wat is de ideale kijkhoek.
 • Wat zijn de technische mogelijkheden van de locatie voor montage en onderhoud.
 • Wat is het lokale vergunningsbeleid van de gemeente of rijksoverheid.

Op grond van onder meer bovenstaand factoren bepalen we de beste locatie en werken we een advies uit voor het formaat van het scherm. Dit combineren we met de ideale schermhelderheid of nit-waarde juiste pixel pitch (resolutie). Op dit moment wordt ook bepaald of het een scherm met front- of back acces moet worden in verband met later onderhoud en service.

In deze fase kunnen wij ook al een gerichte offerte uitwerken/

De derde stap,

een sessie in ons experience center.

Tot op dit moment is er vaak nog niet fysiek naar led schermen gekeken en heeft de focus gelegen op technische en economische aspecten.

Bij de derde stap nodigen wij je uit voor een in ons experience centrum in Capelle aan den IJssel. Hier hebben we enorme reeks aan led schermen werkend opgesteld staan zodat je die zelf kunt beoordelen. Je ziet hier wat het verschil in pixel pitch en lichtsterkte met een scherm doet en weet op deze manier exact welk led scherm je koopt.

L2l Ledscreens is geen dozenschuiver! Dat zie je direct wanneer je op ons hoofdkwartier in Capelle aan den IJssel binnenloopt. We laten je graag ons bedrijf zien. Van het eerdergenoemde experience center maar ook onze productieafdeling, onze enorme voorraden led-schermen of de laswerkplaats waar we de frames en montage-delen voor de led schermen maken.

LED-SCHERM KOPEN BIJ L2L LEDSCREENS

Waarom koop je een led-scherm bij L2L Ledscreens?

 • L2L-Ledscreens is een van de oudste leveranciers van Led-schermen in de Benelux en heeft intensieve ervaring opgedaan uit de installatie van al honderden LED-schermen.
 • L2L-Ledscreens ontwerpt, bouwt, installeert haar LED-schermen zelf met eigen monteurs en technici. Wij maken geen gebruik van zzp ‘ers, of externe installateurs.
 • L2L-Ledscreens ontwerpt en produceert haar eigen constructies, een belangrijk onderdeel van een LED-scherm.
 • Bij L2L-Ledscreens staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Het merendeel van onze opdrachten genereren wij door middel van “mond op mondreclame”.
 • L2L-Ledscreens is een belangrijk onderdeel van de SIZO Group, een van de groter spelers op de digitale en conventionele signage markt.

FAQ.

 • Wat is het verschil tussen een LED-scherm/ LED display en een videowall? Eigenlijk is er geen verschil en zijn het gewoon verschillende namen voor hetzelfde grote led-scherm. In het verleden bestond een videowall nog wel eens uit een serie gekoppelde LCD-televisies waar dan altijd de randen in het beeld zichtbaar bleven. Doordat LED-schermen tegenwoordig een heel hoge resolutie kunnen halen wordt dit type videowall nagenoeg niet meer gebruikt.
 • De kosten voor bijvoorbeeld een reclamemast of zeer groot led-scherm kunnen behoorlijk oplopen. Bestaat er ook de mogelijkheid dit soort led-schermen te leasen? L2L-Ledscreens heette vroeger voluit “Led 2 Lease”. Dat zegt het al. L2L kan zeker meedenken met verschillende vormen van financiering en daarin ondersteunen of faciliteren.
 • Kan een LED-scherm buiten worden geplaatst? Jazeker. De outdoor led-schermen van L2L Ledscreens zijn speciaal ontworpen om in barre weersomstandigheden te blijven functioneren.
 • Heb ik een vergunning nodig voor een groot LED-scherm? Dat hangt volledig van de locatie en toepassing af. Veel gemeenten gaan met hun tijd mee en staan welwillend tegenover de inzet van LED-schermen. Andere gemeenten lopen hierop achter en kunnen weigerachtig zijn. Voor een LED-scherm achter glas is vaak geen vergunning nodig. Voordeel is daarbij ook dat een LED-scherm achter glas (binnen) goedkoper is en minder storingsgevoelig.
 • LED-schermen kunnen soms heel fel zijn wat weerstand van de omgeving op kan roepen. Is daar wat aan te doen? L2L-Ledscreens levert als een van de weinige aanbieder haar LED-schermen standaard met een gekalibreerde brightness sensor die de lichtsterkte aanpast aan het omgevingslicht. Behalve dat dit overlast voorkomt zorgt dit ook nog eens voor een flinke energiebesparing.
 • Wij gaan een nieuw bedrijfspand bouwen. Moet ik op voorhand rekening houden met een led-scherm aan de gevel? Dat is altijd aan te raden. L2L-Ledscreens ziet altijd wel kans een LED-scherm te monteren echter als we vroegtijdig bij het ontwerp zijn betrokken dan kunnen we meedenken over de ideale locatie op het pand wat de beste zichtbaarheid genereert. Ook kan er bij het ontwerpen van de constructie van het bedrijfspand een voorziening voor de montage van het led-scherm worden meegenomen. Dat scheelt later weer in de kosten van de montage van het led-scherm. Als het ontwerp van het bedrijfspand of retail locatie zicht ervoor leent kan er ook gekozen worden het led-scherm achter glas in de gevel te plaatsen met alle voordelen die daarbij horen.

Wij willen gaan investeren in OOH en twijfelen of de focus op digitaal of conventioneel moet liggen. Hoe ziet de toekomst voor DOOH eruit? In Nederland zijn beperkt onderzoekgegevens beschikbaar maar in de USA waar adverteren als het ware is uitgevonden zijn er wel onderzoeken gedaan. Zie het onderstaande rapport wat men kan verwachten de komende jaren op het gebied van DOOH en Led-schermen.

De Digital Out of Home Advertising-markt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 10,35% gedurende de prognoseperiode om een marktomvang van US $ 33,372 miljard in 2026 te bereiken van US $ 16,750 miljard in 2019.

 

Digitale out-of-home media, of DOOH-media, verwijst naar digitale media die verschijnen in omgevingen die toegankelijk zijn voor het publiek. Dit omvat digitale billboards en buitensignalering, evenals netwerken van schermen in bedrijven zoals winkelcentra en zorgverleners. DOOH is een brede categorie, dus je kunt het vrijwel overal vinden. Ga naar het dichtstbijzijnde commerciële district en je zult waarschijnlijk grote digitale billboards, kleine digitale uithangborden en zelfs kleine tv-schermen vinden die worden gebruikt om inhoud weer te geven. Dit zijn allemaal voorbeelden van DOOH.

In de praktijk lijken deze displays vooral op de statische billboards en borden die al eeuwen bestaan. Omdat digitale displays echter bewegende beelden en interactiviteit mogelijk kunnen maken, zijn ze een stuk flexibeler. De beweging heeft ook een veel gemakkelijkere tijd om het oog vast te leggen, wat betekent dat DOOH veel meer potentieel heeft om een impact te maken. Traditionele billboards brengen afdruk- en installatiekosten met zich mee voor elke nieuwe advertentie. Het weergeven van nieuwe inhoud op digitale billboards kan binnen enkele seconden worden geautomatiseerd en gedaan. Er zijn meer kosten vooraf om een digitaal scherm op te zetten, maar het is een investering die zichzelf meer dan terugverdient.

Blijft top of mind

Digitaal maakt het ook mogelijk om verschillende stukken inhoud weer te geven. Bij gewone billboards blijft hetzelfde statische beeld wekenlang over, terwijl een digitale advertentie elke 15 seconden kan veranderen. Deze variatie op het scherm houdt kijkers geïnteresseerd en ontvankelijker voor berichten. DOOH is nog indrukwekkender wanneer het wordt toegepast in combinatie met andere moderne technologieën. Koppel een display en gezichtsherkenningstechnologie en je kunt inhoud afstemmen op de demografie van toeschouwers. Integreer weergegevens en u kunt campagnes maken die inhoud wijzigen, afhankelijk van of het zonnig of regenachtig is. Er is eindeloze mogelijkheden voor creativiteit, context en relevantie wanneer DOOH wordt gekoppeld aan andere sensoren en software, waarvan veel niet mogelijk zou kunnen zijn met statische displays, wat naar verwachting de dooH-marktgroei verder zal stimuleren.

De regelgeving voor Digital Out of Home, zoals de inhoud en grootte in verschillende regio’s en de volatiele kosten van Digital Out of Home, kan echter een beperking vormen voor de wereldwijde Digital Out of Home-markt.

 

Groeifactoren

Toenemende adoptie van AR/ VR.

Het groeiende gebruik van commerciële displays in de reclamesector zal naar verwachting de groei van de digitale markt buiten huis voeden. De groei kan worden toegegeprijsd aan de beschikbaarheid van relatief goedkope digitale displays. De toenemende adoptie van VR en AR, cloudgebaseerde platforms in combinatie met de groeiende vraag naar IoT, zal naar verwachting aanzienlijke kansen bieden voor de industrie. Bovendien helpt de integratie van DOOH met VR en AR bedrijven om de interactiviteit en het bereik van hun campagnes te verbeteren. Voordelen zoals flexibiliteit, connectiviteit en verbeterd contentbeheer van cloudgebaseerde platforms geven een impuls aan de vraag in de branche.

De vervanging van traditionele billboards door digitale billboards zal naar verwachting de marktgroei aanwakkeren.

Consumenten hebben nu toegang tot tal van modi, maar ze voelen zich meer aangetrokken tot digitale kanalen omdat ze informatie in realtime verstrekken en ze aantrekkelijker zijn. Digitale modi zijn toegankelijker in het genereren van een grotere ruimte voor hoogontwikkelde gesprekken met consumenten. Een digitaal billboard is een effectieve vorm van reclame die mensen interactief bereikt. Veel overheidsinstanties zijn afhankelijk van digitale billboards om noodberichten te bezorgen en het publiek in staat te stellen de wetshandhaving te helpen. In de VS is de adoptie van digitale billboards hoog. Amerikaanse consumenten worden gemakkelijk aangetrokken tot de billboards terwijl ze de wegen oversteken. Daarom stimuleren deze factoren de digitale out-of-home-markt.

 

Impact van COVID – 19

Als gevolg van de COVID-19-pandemie zijn verschillende markten negatief beïnvloed als gevolg van de gevolgen voor de bedrijfswinsten van de bedrijven. Digitaal out-of-home is zo’n markt die naar verwachting de komende jaren een daling van de groei zal zien. Onder de andere markten zullen media en reclame de komende periode waarschijnlijk een enorme verstoring van de haalbare inkomsten voorzien. Hoewel digitale advertentieplatforms voornamelijk kansen hebben bereikt om consumenten te betrekken, simpelweg vanwege de schijnbare correlatie tussen tijd thuis en mediaconsumptie, wordt voorspeld dat de traditionele Out-Of-Home (OOH) advertentiemarkt de komende jaren zal afnemen. Met het feit dat openbaar vervoer als ideale omgeving fungeert voor de verspreiding van een dodelijke ziekte als deze, is de DOOH-markt denkbaar getuige van een lager bereik, vooral op de transportlocaties, omdat doelklanten meestal binnen blijven en drukke plaatsen zoveel mogelijk vermijden.

 

Belangrijkste ontwikkelingen

April 2021 – Global, de Media, and Entertainment group, en Broadsign, ontwikkelaar van het toonaangevende out-of-home (OOH) marketingplatform, hebben aangekondigd dat Global het Broadsign-platform heeft gekozen om de uitbreiding van zijn digital-out-of-home (DOOH) netwerk, dat is uitgegroeid tot 3.000 displays, te versnellen. De integratie van het Broadsign Control content management systeem (CMS) in global’s groeiende netwerk van schermen langs de weg, metro, luchthaven en winkelcentrum in het hele Verenigd Koninkrijk zal de media-eigenaar in staat stellen om zijn activiteiten in 2021 en daarna op te schalen.

 

April 2019 – JCDecaux werkt samen met Compagnie française des expositions (COFREX) voor het Franse paviljoen op de World Expo dat van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 wordt gehouden.

 

April 2019 – Broadsign International, Inc., een prominente leverancier van digitale out-of-home marketingplatforms, heeft ingestemd met de overname van Ayuda en de transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond.

Concurrerende inzichten

Prominente/belangrijke marktspelers op de Digital Out of Home-markt zijn onder andere Lamar Advertising Company, OUTFRONT Media Inc., Primedia Outdoor en Broadsign. De spelers op de Digital Out of Home-markt implementeren verschillende groeistrategieën om een concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van hun concurrenten in deze markt. Belangrijke marktspelers op de markt zijn samen met hun relatieve concurrentiestrategieën behandeld en het verslag vermeldt ook recente deals en investeringen van verschillende marktspelers in de afgelopen jaren. De sectie bedrijfsprofielen beschrijft het bedrijfsoverzicht, de financiële prestaties (overheidsbedrijven) van de afgelopen jaren, de belangrijkste producten en diensten die worden aangeboden, samen met de recente deals en investeringen van deze belangrijke spelers in de Digital Out of Home-markt.

 

Zie hier meer over onze DOOH led schermen.

Service