Let’s Work Together
info@l2l-ledsreens.com

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

LED-SCHERM KOPEN OF LEASEN? Ontdek de mogelijkheden

Een led-scherm koop je bij L2L, de meest ervaren leverancier van indoor en outdoor led-schermen in de Benelux. Direct contact of snel informatie over led-schermen? Bel ons via 0180-311420 of mail naar info@l2l-ledscreens.com. L2L Ledscreens is onderdeel van de Sizo Group.

Van gigagrote led-schermen van honderden vierkante meters tot een bescheiden ledscherm (LED wall) van slechts een paar vierkante meter. En van een scherm met reguliere afmetingen, tot een exemplaar met een bijzonder vorm. Wat je ook zoekt, bij L2L Ledscreens ben je aan het juiste adres.

Dynamische content

Zo’n groot scherm biedt je ongekende mogelijkheden. Op een led-display kun je veelvuldig van beeld en uiting wisselen zonder dat dit hoge kosten met zich meebrengt. Daarnaast is het mogelijk op een led-scherm bewegende beelden te laten zien. Uit onderzoek is gebleken dat dynamische beelden tot 400% meer attentiewaarde hebben in vergelijking met statische uitingen als posters en banners.

Mooie beelden, al dan niet bewegend, op een groot display, blijven direct hangen en maken grote impact op mensen die langs dit scherm lopen. Een visueel mooie manier van reclame dus.

Een led scherm bij ons kopen?

We hebben de kennis en ervaring als het op indoor- en outdoor schermen aankomt die ingezet worden voor verschillende doeleinde. Onze collega’s komen graag met je in contact om je van meer informatie te voorzien.

LED Display: Breed inzetbaar

Led-schermen worden steeds vaker ingezet. Met name in de reclamewereld is een led-scherm niet meer weg te denken. De “out of home” reclamebedrijven (OOH), die vaak grote billboards in de openbare ruimte exploiteren, evolueren steeds vaker tot “digital out of home” bedrijven (DOOH). Naast de hoge attentiewaarde van digitale led-schermen, is zo’n scherm geschikt om een veelvoud aan advertenties weer te geven. Bovendien handig: het is mogelijk advertenties aan te passen aan actualiteiten. Veel buitenreclamebedrijven kopen daarom led-schermen bij L2L-Ledscreens.

Ook besluiten steeds meer bedrijven een led-scherm (LED wall) voor aan de gevel op zichtlocaties te kopen. Niet alleen kunnen ze op dit led-display hun product of dienst promoten, het kan ook ingezet worden voor andere communicatiedoelen. Bijvoorbeeld voor het kenbaar maken van vacatures of voor het communiceren van een boodschap zoals ‘prettige Pasen’.

Niet alleen voor het adverteren in buitenruimtes worden led-schermen gebruikt. Ook voor retail in winkels en showrooms worden ze ingezet. Achter een etalageruit is een led-display een heel sterk medium dat volop aandacht trekt van winkelend publiek.

Naast voor commerciële doeleinden, worden de led schermen van L2L Ledscreens ook veel ingezet in publieke gebouwen als stations, terminals, expositie- en conferentiecentra. Hier dienen ze als bewegwijzering of voor informatievoorziening. Een bijzondere toepassing zie je hier.

 

Een L2L scherm kopen doe je vaak omdat het display enorm breed en flexibel inzetbaar is.

WAT IS EEN LED-SCHERM?

Een led-display wordt opgebouwd uit verschillende bouwstenen. Dit zorgt voor flexibiliteit en hierdoor is het mogelijk voor nagenoeg elke locatie en toepassing een passend led-scherm te construeren. Dit in tegenstelling tot een lcd-scherm (TV), dat altijd een vaste afmeting heeft.

L2L-Ledscreens bouwt de led-schermen op uit standaard led-units met SMT/ SMD leds. De led-units hebben over het algemeen een afmeting variërend van 300 X 300 mm tot 750 X 750 mm. We monteren de led-units in standaard modules en vervolgens hangen we de ze in een op maat gemaakt frame op.

Led-units, maar ook de led-modules, sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor een scherm zonder randen of naden ontstaat.

De voordelen van een led-scherm (LED wall) ten opzichte van een lcd-scherm

Een led-scherm is flexibel

Zoals eerder aangegeven, kan een led-scherm in nagenoeg elke vorm en in ieder formaat worden gebouwd, zonder zichtbare randen of naden. Dit in tegenstelling tot een lcd-scherm, waar de maximale afmetingen vastliggen en het koppelen van schermen altijd zichtbare randen oplevert. Lees meer over pixelpitch.

Hoge lichtopbrengst van een led-scherm

De lichtopbrengst van een led-scherm is vele malen hoger dan die van een lcd-scherm. Zeker als een led-scherm in de buitenlucht hangt, is een hoge lichtopbrengst of NIT-waarde erg belangrijk. Hiermee houd je de content van het scherm ook goed zichtbaar in gure weersomstandigheden of bij directe zoninval.

Onderhoudsvriendelijk

Bij een defect aan een lcd-scherm is vaak direct het gehele scherm onbruikbaar. Zijn er bijvoorbeeld slechts enkele pixels defect? Dan is reparatie niet mogelijk en moet het gehele display vervangen worden. Dit in tegenstelling tot een led-scherm, waar een led-unit eenvoudig en snel verwisseld kan worden. Als een van de weinige leveranciers in Europa heeft L2L-ledscreens van alle door haar geleverde led-schermen een voorraad aan led-units. Bovendien is L2L in staat led-units op component te repareren.

Pixelkeuze

Bij led-schermen ben je vrij in de keuze van de zogenaamde pixel-pitch (ruimte tussen twee led-lampjes). Dit in tegenstelling tot een lcd-scherm. De vuistregel met pixel-pitch is: hoe kleiner deze waarde, des te kostbaarder het scherm. Zeker bij grote schermen, waarnaar je kijkt vanaf een grotere afstand, is het vaak niet nodig een fijnmazige pixel-pitch in te zetten. Zonder creëer je ook een duidelijk en scherp beeld. Door deze keuzevrijheid kun je veel kosten besparen.

L2L-Ledscreens levert led-schermen met een pixelpitch van slechts 0,75 mm. Zo’n scherm is bijvoorbeeld handig als vergaderscherm in een boardroom tot 50 mm of je kunt zo’n scherm inzetten bij grote outdoor reclamemasten.

L2L Ledscreens is dé LED scherm specialist

Sinds jaar en dag is L2L Ledscreens specialist op het gebied van led schermen. Ook voor jou kunnen wij een gepast scherm realiseren. Neem contact met ons op voor een passende offerte of aanvullende informatie.

Verschillende typen led-scherm

Er zijn ontelbaar veel typen en modellen led-reclameschermen. Op het vlak van techniek zijn er een aantal factoren, waarnaar je kunt kijken als je jouw keuze voor een led-scherm gaat maken.

Indoor of outdoor led-scherm

Een outdoor led-scherm moet in weer en wind, regen, sneeuw of felle zon zijn werk doen. Daarom worden hieraan hoge eisen gesteld. De behuizing en led-modules moeten waterdicht zijn en de transformatoren en led-units moeten bestand zijn tegen grote temperatuurschommelingen en eventuele condensvorming. Ook vereisen outdoor led-schermen vaak een hogere NIT-waarde of lichtsterkte. Zeker als het scherm in felle zon goed zichtbaar moet zijn. Bij L2L-Ledscreens hebben we modellen met deze specificaties in het assortiment. Bovendien zijn onze led-schermen altijd voorzien van een ingebouwde en gekalibreerde brightness sensor die de lichtsterkte aanpast aan de omstandigheden. Hierdoor wordt het stroomverbruik en de zichtbaarheid geoptimaliseerd.

Indoor led-schermen kunnen vaak in een eenvoudigere constructie worden uitgevoerd. Zeker in een verwarmde ruimte als een showroom, winkel of etalage hebben indoor led-scherm weinig te verduren. Ze kennen hierdoor ook een zeer lange levensduur.

Het spreekt voor zich dat de kosten van een outdoor led-scherm die van een indoor led-display flink overstijgen.

Led-type bij een led-reclamescherm SMD/ SMT LED of DIP

Zoals eerder vermeld, wordt een led-scherm opgebouwd uit een enorme hoeveelheid led’s die individueel worden aangestuurd.

In het verleden werden veelal losse RGB Led’s toegepast in een “Dual Inline Package”, ofwel DIP. In principe zijn dit drie verschillende led’s die samen voor 1 pixelpunt zorgen. Deze technologie vind je vandaag de dag voornamelijk terug in zeer goedkope led-schermen of in led-schermen uit een oude voorraad. Het nadeel van DIP Led is dat een hoge resolutie niet mogelijk is en dat de maximale pixelpitch 10 millimeter is. Dit komt door het “grote” formaat. Daarnaast heeft een DIP Led-display een veel kleinere kijkhoek. Dit betekent dat een DIP-ledscherm vaak niet vanuit elke hoek goed zichtbaar is.

L2L-Ledscreens past DIP-ledschermen alleen toe in zeer specifieke applicaties.

SMD

SMD (Surface Mount Design) of SMT (Surface Mount Technologie) is een vrij nieuwe technologie.

SMD Led’s zijn componenten waarin rood, groen en blauw zijn geïntegreerd. Deze componenten worden niet gesoldeerd, maar direct op de printplaat verlijmd. Doordat dit component aanzienlijk kleiner is dan drie losse led’s, is een veel hogere pixelpitch mogelijk en dus ook een veel beter resolutie. Ook is de witwaarde van een SMT-ledscherm aanzienlijk hoger dan die van een DIP-ledscherm. Een SMD-ledscherm heeft bovendien een bredere kijkhoek.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN EEN LED-SCHERM

Waarom zou je een led-scherm kopen? Een led-scherm kopen is een substantiële investering. Zo’n investering in een led-scherm moet natuurlijk zakelijk te verantwoorden zijn. Daarom is het goed om in kaart te brengen wat een led-scherm voor je bedrijf of organisatie kan betekenen.

De toegevoegde waarde van een groot ledscherm is uiteraard afhankelijk van de locatie waar je hem hangt en voor welk doel je hem wil inzetten.

Klanten van L2l Ledscreens kochten een groot led-scherm om onder meer de volgende redenen:

 • Exploiteren van een groot led-scherm op een drukbezochte, publieke locatie. Adverteren op een led-scherm in de buitenruimte is zeer effectief en DOOH (Digital Out of Home) bedrijven verhuren de tijd en ruimte op het scherm als verdienmodel. Ook het verhuren van de locatie of plaats aan de gevel kan voor de eigenaar van de locatie lucratief zijn.
 • Promotie van een specifiek product. Led-schermen zijn bij uitstek geschikt om specifieke producten op specifieke momenten te promoten. Reclame op een led-scherm is heel flexibel en kan daardoor binnen een paar minuten inspelen op actualiteiten. Denk aan ijsreclame wanneer de temperatuur stijgt of reclame voor parfum, net voor moederdag.
 • Reclame maken voor je organisatie. Doordat de attentiewaarde van een led-scherm vele malen hoger is dan die van een statische reclame-uiting, valt een led-scherm meer op. Doordat je bovendien bewegende beelden kan presenteren, zijn ook de mogelijkheden veel breder. Met een groot led-scherm kun je een mooi beeld van je bedrijf neerzetten dat blijft hangen bij het publiek.
 • Communiceren met de buitenwereld. Een groot led-scherm is een uniek medium om een boodschap te delen met een specifiek publiek. Heb je een vacature en maak je die kenbaar op een led-scherm aan de gevel van je pand? Dan is de kans groot dat je sollicitanten uit de directe omgeving aantrekt. Zijn je openingstijden gewijzigd of heb je een nieuwe website? Ook dat kun je communiceren door middel van een led-scherm.
 • Uitstraling van je bedrijf. Een led-scherm aan de gevel straalt uit dat je met de tijd mee gaat en dat het bedrijf er goed voor staat. Naast de flexibiliteit van een led-scherm, is het ook gewoon een hele luxe manier om je naam zichtbaar te maken aan de gevel.
 • Communicatie in een stadion en bij evenementen. L2L-ledscreens levert ook led-schermen die ingezet kunnen worden bij sportwedstrijden of andere evenement. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van ouderwetse scoreborden of aan led-displays die dienstdoen als groot display om beelden van een wedstrijd of concert op af te spelen.

Bij zakelijke gelegenheden of in de horeca integreren we led-schermen in het ontwerp als sfeermaker of als gadget.

EEN LED-DISPLAY ALS PERFECT RECLAMEMEDIUM

Waarom een ledscherm kopen? We zetten nog even de voordelen van led-reclameschermen op een rij.

 • Ledschermen kunnen worden gebouwd in nagenoeg elke vorm en met iedere afmeting.
 • Ledschermen zijn te allen tijde goed zichtbaar, ook met fel zonlicht.
 • Ledschermen zijn geschikt voor binnen én buiten.
 • In geval van defecten kun je een ledscherm eenvoudig repareren.
 • Onze schermen hebben een zeer lange levensduur.
 • Een zeer flexibel medium, waarmee je zowel statische als dynamische content kan tonen.
 • Led-schermen kunnen substantiële inkomsten genereren.
 • Ledschermen hebben een aanzienlijk hogere attentiewaarde dan conventionele statische reclame.

Een LED scherm kopen bij L2L

Sinds jaar en dag is L2L Ledscreens specialist op het gebied van led schermen. Ook voor jou kunnen wij een gepast scherm realiseren. Neem contact met ons op voor een passende offerte of aanvullende informatie.

DE MOGELIJKHEDEN EN TOEPASSINGEN VAN EEN LED-SCHERM

Ledschermen worden op de meest uiteenlopende locaties en voor allerlei toepassingen ingezet. L2L Ledscreens heeft als pionier in de ledschermen al honderden schermen geïnstalleerd.

De door L2L Ledscreens geconstrueerde grote ledschermen op masten langs de snelweg zijn inmiddels erg populair. Ook aan de gevels van (bedrijfs)panden, meestal langs drukke wegen, is een ledscherm niet meer vreemd.

Hiernaast, plaatsen wij ledschermen op nog vele andere locaties. Denk hierbij aan:

 • Een led-scherm aan het plafond van een ijsbaan. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt als scoreboard of als monitorscherm.
 • Een led-display in een wasstraat. Dit zorgt bijvoorbeeld voor extra beleving bij mensen die hun auto komen wassen.
 • Een led-scherm aan de achterwand van een moderne bar. Hiermee kan de sfeer en uitstraling van de ruimte aangepast worden aan het moment.
 • Ledschermen in de etalages van high-end winkels.
 • Een ledscherm als trap in het centrum van Den Haag, om een winkelgebied onder de aandacht te brengen.
 • Led-schermen in casino’s om de uitslagen van sportwedstrijden weer te geven.

We hebben ook ledschermen voor luxe kantooromgevingen en lobby’s, als sfeermakers:

 • Led-schermen die in (dans)vloeren zijn verwerkt.
 • Ledschermen in beursgebouwen en conferentiecentra om aan te geven waar en wat zich afspeelt.
 • Led-schermen op openbaar vervoer-locaties, in stations en op vliegvelden, voor informatievoorziening.
 • Ledschermen in winkelcentra, op parkeerterreinen en in garages.

Kijk hier voor enkele mooie voorbeelden van ons werk.

FULL SERVICE. ONS STERKSTE PUNT!

Bij L2L leveren wij alleen ledschermen van de hoogste kwaliteit! Een led-scherm is vaak een flinke investering en het is dan ook belangrijk dat deze lang meegaat.

De levensduur van een ledscherm hangt af van een aantal factoren, zoals:

 • De plek waar het scherm hangt. Bijvoorbeeld of het led-display binnen of buiten hangt.
 • Het kiezen van het juiste type scherm. Wij van L2L Ledscreen hebben jarenlange ervaring en we geven je graag advies over welk type scherm voor jou geschikt is.
 • De constructie van het scherm. Het frame van een ledscherm speelt een grote rol. Met name bij een outdoor scherm. Elke situatie is anders. Onze technici ontwerpen daarom altijd een frame en ophangconstructie op maat.
 • De installatie van het ledscherm of de videowall. De kwaliteit van het scherm en frame kan nog zo goed zijn, als je het niet op de juiste wijze installeert is het wachten op problemen. Onze ervaren monteurs installeren de schermen en doen tevens het onderhoud.
 • Het (preventief) onderhoud van het ledscherm.

Als je bij L2L Ledscreens een ledscherm koopt, krijg je meer dan alleen een product. Wij geloven in langetermijnrelaties (onze group bestaat niet voor niets al meer dan 25 jaar) en we begeleiden je van keuze tot installatie en nazorg.

De service van L2L Ledscreens, die gaat ver

Onze service verschilt nogal van andere aanbieders. Garantie biedt iedereen aan. Maar wat houdt die garantie precies in? Vaak zien we dat je als klant in geval van een defect de defecte led-unit op eigen kosten mag terugsturen. Na verloop van tijd krijg je hem dan gerepareerd terug. Je moet hem wel zelf uit het ledscherm halen en later weer terugplaatsen. Dat is niet altijd even eenvoudig en zeker niet als dat scherm op 14 meter hoogte aan je gevel hangt…

L2L Ledscreens pakt dat anders aan. Wij hebben een team van 22 ervaren monteurs die altijd snel ter plaatse kunnen zijn. Wij hebben hoogwerkers in dienst, voor wanneer op hoogte service verleend moet worden.

En wellicht het belangrijkste: wij houden van elk ledscherm dat we leveren een aantal led-units op voorraad. Dit zijn led-units van dezelfde batch als van het originele ledscherm. Wij kunnen led-units dus direct verwisselen indien nodig. Zo houden we de downtime van het ledscherm minimaal.

Naast het feit dat we snel kunnen reageren, heeft het op voorraad houden van led-units nog een groot voordeel:

Ledschermen evolueren. De techniek ontwikkelt zich snel. Hierdoor komt het voor dat fabrikanten van oudere schermen geen onderdelen meer beschikbaar hebben. Bij goedkope ledschermen kan het zelfs zo zijn dat de fabrikanten überhaupt niet meer bestaan.

Doordat wij de onderdelen op voorraad houden en indien nodig het scherm op componentniveau repareren, zijn we in staat ook oudere ledschermen aan de praat te houden. Zo wordt de technische levensduur van je ledscherm soms met jaren verlengd. De levensduur gaat meestal zelfs voorbij de afschrijvingsperiode. Dit heeft een zeer gunstig effect op het kosten-batenplaatje.

Onze servicemonteurs zijn vaak ook degenen die het scherm ooit hebben gebouwd en geplaatst. Zijn kennen het ledscherm dus van binnen en van buiten.

SLA

Uiteraard bieden wij verschillende vormen van SLA (Service Level Agreement) aan. We leggen zaken als responsetijd, kosten en onderhoudsfrequentie vast in een afsprakendossier.

Meer info of contact over de service van L2L Ledscreens.

Een led scherm bij ons kopen?

We hebben de kennis en ervaring als het op indoor- en outdoor schermen aankomt die ingezet worden voor verschillende doeleinde. Onze collega’s komen graag met je in contact om je van meer informatie te voorzien.

HET PROJECTVERLOOP BIJ HET KOPEN VAN EEN LED-SCHERM

 

De eerste stap,

doelstelling bepalen.

Omdat je voor de aanschaf van een ledscherm een investering van duizenden tot soms honderdduizenden euro’s moet doen, is het belangrijk de tijd te nemen om tot een goede keuze te komen. Wij helpen je hierbij.

In eerste instantie brengen we samen met de klant in kaart waar je het led-scherm precies voor wil inzetten. Reclame maken, informeren, exploiteren, entertainen, bewegwijzering of promoten. Er is veel mogelijk met een ledscherm.

Tweede stap,

de locatie.

De locatie van een videowall is zeer bepalend voor de effectiviteit. Wanneer duidelijk is wat je wil bereiken met het led scherm en welke content je verwacht te gaan gebruiken, kijken we waar het scherm het best geplaatst kan worden. Daarbij houden we rekening met factoren, zoals:

 • Vanaf welke kant komen mensen? Zijn ze te voet of met een vervoersmiddel?
 • Vanaf welke afstand moet het scherm zichtbaar zijn en wat is de ideale kijkhoek?
 • Wat zijn de mogelijkheden van de locatie, indien er montage of onderhoud nodig is?
 • Wat is het lokale vergunningsbeleid van de gemeente of rijksoverheid?

Op grond van onder meer bovenstaande factoren, bepalen we de beste locatie en werken we een advies uit voor het formaat van het scherm. Dit combineren we met de ideale schermhelderheid, NIT-waarde en juiste pixelpitch (resolutie). Vervolgens bepalen we ook of het een scherm met front- of back acces moet worden. Dit doen we in verband met eventueel onderhoud en mogelijke service.

In deze fase werken wij ook al een specifieke offerte uit.

De derde stap,

een sessie in ons experience center.

Tot op dit moment heb je de led-schermen nog niet in het echt kunnen zien. De focus lag tot nu toe op technische en economische aspecten.

Bij de derde stap nodigen wij je uit in ons experience centrum in Capelle aan den IJssel. Hier hebben we een enorme reeks aan led-schermen staan, zodat je ze zelf kunt beoordelen. Je ziet hier de pixelpitch en lichtsterkte van een scherm en je weet op deze manier exact welk led-scherm je koopt.

L2l Ledscreens is geen dozenschuiver! Dat zie je direct wanneer je op ons hoofdkwartier in Capelle aan den IJssel binnenloopt. We laten je graag ons bedrijf zien. Niet alleen ben je welkom in ons experience center, maar je kunt ook een kijkje nemen op onze productieafdeling, bij onze enorme voorraden led-schermen of op de laswerkplaats. Hier maken we de frames en montage-delen voor de led-schermen.

LED-SCHERM KOPEN BIJ L2L LEDSCREENS

Waarom koop je een led-scherm bij L2L Ledscreens?

 • L2L-Ledscreens is een van de oudste leveranciers van led-schermen in de Benelux. We hebben veel ervaring door het installeren van al honderden led-schermen.
 • Onze monteurs en technici ontwerpen, bouwen en installeren de led-schermen zelf. Wij maken geen gebruik van zzp‘ers of externe installateurs.
 • L2L-Ledscreens ontwerpt en produceert haar eigen constructies, een belangrijk onderdeel van een led-scherm.
 • Bij L2L-Ledscreens staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Het merendeel van onze opdrachten genereren wij door middel van “mond-tot-mondreclame”.

L2L-Ledscreens is een belangrijk onderdeel van de SIZO Group, een van de grotere spelers op de digitale en conventionele signage markt.

FAQ.

 • Wat is het verschil tussen een led-scherm/led-display en een videowall? Eigenlijk is er geen verschil en zijn het gewoon verschillende benamingen. In het verleden bestond een videowall nog wel eens uit een serie gekoppelde lcd-televisies waar dan altijd de randen in het beeld zichtbaar bleven. Doordat led-schermen tegenwoordig een heel hoge resolutie kunnen hebben, wordt dit type videowall nagenoeg niet meer gebruikt.
 • De kosten voor bijvoorbeeld een reclamemast of zeer groot led-scherm kunnen behoorlijk oplopen. Bestaat er ook de mogelijkheid dit soort led-schermen te leasen? L2L-Ledscreens heette vroeger voluit “Led 2 Lease”. Dat zegt het al. L2L kan zeker meedenken over verschillende vormen van financiering en we ondersteunen je daarin graag.
 • Kan een led-scherm buiten worden geplaatst? Jazeker. De outdoor led-schermen van L2L Ledscreens zijn speciaal ontworpen om in barre weersomstandigheden te blijven functioneren.
 • Heb ik een vergunning nodig voor een groot led-scherm? Dat hangt volledig af van de locatie en de toepassing. Veel gemeenten gaan met de tijd mee en staan welwillend tegenover de inzet van led-schermen. Andere gemeenten lopen hierop achter en kunnen dit weigeren. Voor een led-scherm achter glas is vaak geen vergunning nodig. Het voordeel daarvan is dat een led-scherm achter glas (binnen) goedkoper is en minder storingsgevoelig dan een outdoor ledscherm.
 • Led-schermen kunnen soms heel fel zijn, wat weerstand van de omgeving kan oproepen. Is daar iets aan te doen? L2L-Ledscreens levert als een van de weinige aanbieders haar led-schermen standaard met een gekalibreerde brightness sensor die de lichtsterkte aanpast aan het omgevingslicht. Behalve dat dit overlast voorkomt, zorgt dit ook nog eens voor een flinke energiebesparing.
 • Wij gaan een nieuw bedrijfspand bouwen. Moet ik op voorhand rekening houden met een led-scherm aan de gevel? Dat is altijd aan te raden. L2L-Ledscreens ziet altijd wel kans een led-scherm te monteren. Als we echter vroegtijdig bij het ontwerp zijn betrokken, dan kunnen we meedenken over de locatie op het pand die de beste zichtbaarheid genereert. Ook kan er bij het ontwerpen van de constructie van het bedrijfspand een voorziening voor de montage van het led-scherm worden meegenomen. Dat scheelt later, als je een led-scherm wil plaatsen, weer in de kosten. Als het ontwerp van het bedrijfspand of van de retaillocatie zich ervoor leent, kan je er ook voor kiezen het led-scherm achter glas in de gevel te plaatsen.
 • Wij willen gaan investeren in OOH en twijfelen of de focus op digitaal of conventioneel moet liggen. Hoe ziet de toekomst voor DOOH eruit? In Nederland zijn beperkte onderzoekgegevens beschikbaar. In de USA, waar adverteren als het ware is uitgevonden, zijn er echter wel onderzoeken gedaan. Zie in het onderstaande rapport wat men kan verwachten de komende jaren op het gebied van DOOH en led-schermen.

De Digital Out of Home Advertising-markt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 10,35% gedurende de prognoseperiode om een marktomvang van US $ 33,372 miljard in 2026 te bereiken van US $ 16,750 miljard in 2019.

 

Digitale out-of-home media, of DOOH-media, verwijst naar digitale media die verschijnen in omgevingen die toegankelijk zijn voor het publiek. Dit omvat digitale billboards en buitensignalering, evenals netwerken van schermen in bedrijven zoals winkelcentra en zorgverleners. DOOH is een brede categorie, dus je kunt het vrijwel overal vinden. Ga naar het dichtstbijzijnde commerciële district en je zult waarschijnlijk grote digitale billboards, kleine digitale uithangborden en zelfs kleine tv-schermen vinden die worden gebruikt om inhoud weer te geven. Dit zijn allemaal voorbeelden van DOOH.

In de praktijk lijken deze displays vooral op de statische billboards en borden die al eeuwen bestaan. Omdat digitale displays echter bewegende beelden en interactiviteit mogelijk kunnen maken, zijn ze een stuk flexibeler. De beweging heeft ook een veel gemakkelijkere tijd om het oog vast te leggen, wat betekent dat DOOH veel meer potentieel heeft om een impact te maken. Traditionele billboards brengen afdruk- en installatiekosten met zich mee voor elke nieuwe advertentie. Het weergeven van nieuwe inhoud op digitale billboards kan binnen enkele seconden worden geautomatiseerd en gedaan. Er zijn meer kosten vooraf om een digitaal scherm op te zetten, maar het is een investering die zichzelf meer dan terugverdient.

Blijft top of mind

Digitaal maakt het ook mogelijk om verschillende stukken inhoud weer te geven. Bij gewone billboards blijft hetzelfde statische beeld wekenlang over, terwijl een digitale advertentie elke 15 seconden kan veranderen. Deze variatie op het scherm houdt kijkers geïnteresseerd en ontvankelijker voor berichten. DOOH is nog indrukwekkender wanneer het wordt toegepast in combinatie met andere moderne technologieën. Koppel een display en gezichtsherkenningstechnologie en je kunt inhoud afstemmen op de demografie van toeschouwers. Integreer weergegevens en u kunt campagnes maken die inhoud wijzigen, afhankelijk van of het zonnig of regenachtig is. Er is eindeloze mogelijkheden voor creativiteit, context en relevantie wanneer DOOH wordt gekoppeld aan andere sensoren en software, waarvan veel niet mogelijk zou kunnen zijn met statische displays, wat naar verwachting de dooH-marktgroei verder zal stimuleren.

De regelgeving voor Digital Out of Home, zoals de inhoud en grootte in verschillende regio’s en de volatiele kosten van Digital Out of Home, kan echter een beperking vormen voor de wereldwijde Digital Out of Home-markt.

 

Groeifactoren

Toenemende adoptie van AR/ VR.

Het groeiende gebruik van commerciële displays in de reclamesector zal naar verwachting de groei van de digitale markt buiten huis voeden. De groei kan worden toegegeprijsd aan de beschikbaarheid van relatief goedkope digitale displays. De toenemende adoptie van VR en AR, cloudgebaseerde platforms in combinatie met de groeiende vraag naar IoT, zal naar verwachting aanzienlijke kansen bieden voor de industrie. Bovendien helpt de integratie van DOOH met VR en AR bedrijven om de interactiviteit en het bereik van hun campagnes te verbeteren. Voordelen zoals flexibiliteit, connectiviteit en verbeterd contentbeheer van cloudgebaseerde platforms geven een impuls aan de vraag in de branche.

De vervanging van traditionele billboards door digitale billboards zal naar verwachting de marktgroei aanwakkeren.

Consumenten hebben nu toegang tot tal van modi, maar ze voelen zich meer aangetrokken tot digitale kanalen omdat ze informatie in realtime verstrekken en ze aantrekkelijker zijn. Digitale modi zijn toegankelijker in het genereren van een grotere ruimte voor hoogontwikkelde gesprekken met consumenten. Een digitaal billboard is een effectieve vorm van reclame die mensen interactief bereikt. Veel overheidsinstanties zijn afhankelijk van digitale billboards om noodberichten te bezorgen en het publiek in staat te stellen de wetshandhaving te helpen. In de VS is de adoptie van digitale billboards hoog. Amerikaanse consumenten worden gemakkelijk aangetrokken tot de billboards terwijl ze de wegen oversteken. Daarom stimuleren deze factoren de digitale out-of-home-markt.

 

Impact van COVID – 19

Als gevolg van de COVID-19-pandemie zijn verschillende markten negatief beïnvloed als gevolg van de gevolgen voor de bedrijfswinsten van de bedrijven. Digitaal out-of-home is zo’n markt die naar verwachting de komende jaren een daling van de groei zal zien. Onder de andere markten zullen media en reclame de komende periode waarschijnlijk een enorme verstoring van de haalbare inkomsten voorzien. Hoewel digitale advertentieplatforms voornamelijk kansen hebben bereikt om consumenten te betrekken, simpelweg vanwege de schijnbare correlatie tussen tijd thuis en mediaconsumptie, wordt voorspeld dat de traditionele Out-Of-Home (OOH) advertentiemarkt de komende jaren zal afnemen. Met het feit dat openbaar vervoer als ideale omgeving fungeert voor de verspreiding van een dodelijke ziekte als deze, is de DOOH-markt denkbaar getuige van een lager bereik, vooral op de transportlocaties, omdat doelklanten meestal binnen blijven en drukke plaatsen zoveel mogelijk vermijden.

 

Belangrijkste ontwikkelingen

April 2021 – Global, de Media, and Entertainment group, en Broadsign, ontwikkelaar van het toonaangevende out-of-home (OOH) marketingplatform, hebben aangekondigd dat Global het Broadsign-platform heeft gekozen om de uitbreiding van zijn digital-out-of-home (DOOH) netwerk, dat is uitgegroeid tot 3.000 displays, te versnellen. De integratie van het Broadsign Control content management systeem (CMS) in global’s groeiende netwerk van schermen langs de weg, metro, luchthaven en winkelcentrum in het hele Verenigd Koninkrijk zal de media-eigenaar in staat stellen om zijn activiteiten in 2021 en daarna op te schalen.

 

April 2019 – JCDecaux werkt samen met Compagnie française des expositions (COFREX) voor het Franse paviljoen op de World Expo dat van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 wordt gehouden.

 

April 2019 – Broadsign International, Inc., een prominente leverancier van digitale out-of-home marketingplatforms, heeft ingestemd met de overname van Ayuda en de transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond.

Concurrerende inzichten

Prominente/belangrijke marktspelers op de Digital Out of Home-markt zijn onder andere Lamar Advertising Company, OUTFRONT Media Inc., Primedia Outdoor en Broadsign. De spelers op de Digital Out of Home-markt implementeren verschillende groeistrategieën om een concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van hun concurrenten in deze markt. Belangrijke marktspelers op de markt zijn samen met hun relatieve concurrentiestrategieën behandeld en het verslag vermeldt ook recente deals en investeringen van verschillende marktspelers in de afgelopen jaren. De sectie bedrijfsprofielen beschrijft het bedrijfsoverzicht, de financiële prestaties (overheidsbedrijven) van de afgelopen jaren, de belangrijkste producten en diensten die worden aangeboden, samen met de recente deals en investeringen van deze belangrijke spelers in de Digital Out of Home-markt.

 

Zie hier meer over onze DOOH led schermen.

Service