Led-scherm MediaMarkt Leeuwarden is vervangen

Tien jaar geleden, toen we met L2L nét aan onze spreekwoordelijke reis begonnen. Plaatsten we bij MediaMarkt Leeuwarden één van onze eerste led-schermen. Deze week – tien jaar later (!) – hebben we het oude scherm vervangen voor een variant van zeven meter breed bij twee meter hoog.

Het is even een stuk rijden, maar gelukkig is het voor ons bekend terrein. Tien jaar geleden heeft L2L hier namelijk één van haar eerste led-schermen geplaatst. In een decennium kan er veel veranderen, ook op het gebied van led-schermen. Zo is er tussen de foto’s van afgelopen week en die van tien jaar geleden veel verschil te zien in de kwaliteit. Al was dat toen ter tijd nog het neusje van de zalm.

Het oude scherm was voorzien van een Pixel10 (16 mm). Nu heeft het scherm een Pixel6 (6 mm), waardoor men de boodschap al op een kleinere afstand goed kunnen lezen. Daarnaast is de technologie verbeterd in de tussentijd en ziet het scherm er mooier uit. Zo werd er vroeger gebruik gemaakt van RGB Leds waar er rode, groene en blauwe lampjes in een set van drie naast elkaar zaten. Terwijl er bij dit scherm gebruik gemaakt is van SMD Leds, waarbij alle kleuren in één lampje verwerkt zijn.

Wil je meer informatie ontvangen over een LED scherm op jouw locatie? Neem dan contact met ons op! Wil je op de hoogte blijven van alle L2L Ledscreens projecten? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Instagram!