Opvallen en impact maken met een LED scherm

Van gigagrote led-schermen van honderden vierkante meters tot een bescheiden ledscherm van een paar vierkante meter groot. En van een vierkant of rechthoekig model tot een scherm in een bijzondere vorm. Wat voor soort led-scherm je ook zoekt, bij L2L Ledscreens zit je goed! Voor kopen óf huren. 

Snelle offerte en levering

Binnen 1 werkdag een offerte

Alles in eigen hand

Productie, montage en service

Kopen of leasen

Passend binnen elk budget

Laagste prijsgarantie

Op basis van onze kwaliteitseisen

Dynamische LED-schermen: geschikt voor uiteenlopende toepassingen

Een Ledscherm is geschikt medium voor allerlei toepassingen. Voor binnen- of buitengebruik, voor reclame- of promotiedoeleinden, om te informeren of om de naamsbekendheid te vergroten: een led-scherm is een veelzijdig medium dat zowel groots en overweldigend als klein en subtiel kan zijn. 

Voornamelijk in winkeletalages of op masten langs de snelweg zijn populaire locaties om een led-scherm te monteren. Maar je kunt een LED scherm eigenlijk overal en met ieder doel plaatsen. Bijvoorbeeld:

  • Aan het plafond van een ijsbaan, als scoreboard;
  • In een wasstraat, voor extra beleving bij klanten;
  • In casino’s, om de uitslagen van wedstrijden weer te geven;
  • In beursgebouwen en conferentiecentra, om het programma en de route aan te geven;
  • In stations en op vliegvelden, voor informatievoorziening.

Dit is wat een LED-scherm je oplevert

Misschien heb je al besloten dat jij een LED scherm wilt en neem je hem het liefst zo snel mogelijk in gebruik, misschien twijfel je nog. In ieder geval is het goed om nog even stil te staan bij de voordelen waarvan zo’n scherm je laat profiteren.

Extra opvallen met dynamische content

Waar je met posters of banners gebonden zit aan een statisch beeld, kun je op een LED-scherm bewegende content tonen. Dat heeft een positieve invloed op je attentiewaarde. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dynamische content tot 400% meer wordt opgemerkt dan beelden die niet bewegen.

Bovendien kun je je advertenties aanpassen op ieder moment van de dag en zo speel je makkelijk in op actualiteiten. Ook dat is een effectieve manier om op te vallen.

Verkrijgbaar in elke maat en vorm

In tegenstelling tot een lcd-scherm – waar de afmetingen vastliggen en het koppelen van schermen zichtbare randen oplevert – is een LED-scherm verkrijgbaar in iedere maat en vorm. Zo weet je zeker dat het scherm perfect past en dat hij er supermooi bijhangt of -staat.

Altijd goed leesbare content door hoge lichtopbrengst

De lichtopbrengst van een led-scherm is vele malen hoger dan die van een lcd-scherm. Dit is vooral een groot voordeel als je het led-scherm ophangt in de buitenlucht. Door de hoge NIT-waarde blijft de content namelijk zelfs zichtbaar bij gure weersomstandigheden of bij directe zoninval.

Kosten besparen door keuze in aantal pixels

Bij led-schermen ben je vrij in de keuze van de zogenaamde pixel-pitch (ruimte tussen twee led-lampjes). Dit in tegenstelling tot een lcd-scherm. De vuistregel met pixel-pitch is: hoe kleiner deze waarde, des te duurder het scherm. Doordat je zelf kiest welke pixel-pitch jouw scherm krijgt, bespaar je eenvoudig onnodige kosten.

Zeker bij grote schermen, waarnaar je kijkt vanaf een grotere afstand, is het bijvoorbeeld vaak niet nodig een fijnmazige pixel-pitch in te zetten. Zonder creëer je ook een duidelijk en scherp beeld.

L2L Ledscreens: uw specialist in LED-schermen.

Al vele bedrijven profiteren van de voordelen van een LEDscherm van L2L Ledscreens. Wil jij ook opvallen en impact maken bij jouw publiek? Neem contact met ons op en ontvang vrijblijvend een passende offerte of aanvullende informatie.

Welk type LED-scherm heb ik nodig?

Neem je contact met ons op, dan krijg je uiteraard – als je wil – uitgebreid advies over welk type led-scherm geschikt is voor jouw bedrijf en marketing-/communicatiedoel. Om je hier alvast wat inzicht in te geven, ontdek je hieronder meer over de grootste verschillen op het vlak van techniek.

Indoor of outdoor led-scherm?

Ben je van plan het led-scherm buiten te plaatsen? Dan moet hij qua behuizing en led-modules aan hogere kwaliteitseisen voldoen dan als je het led-scherm binnen plaatst. Een buitenscherm moet immers bestand zijn tegen wind, regen, sneeuw en felle zon.

Wil je het led-scherm binnen gebruiken, dan heb je aan een eenvoudige constructie vaak voldoende. Indoor led-displays zijn logischerwijs een stuk goedkoper dan outdoor led-schermen.

Led-type: SMD/SMT of DIP?

Een led-scherm is opgebouwd uit een enorme hoeveelheid led’s, waarvan verschillende soorten bestaan. Bij L2L Ledscreens kun je over het algemeen alleen terecht voor schermen met SMD-/SMT-leds. DIP-leds passen we alleen toe in zeer specifieke applicaties.

Waarom? Bij schermen met DIP-leds is een hoge resolutie niet mogelijk én de maximale pixelpitch (ruimte tussen twee led-lampjes) is 10 millimeter, wat in sommige gebruikssituaties onnodige kosten met zich meebrengt. Daarnaast heeft een DIP led-scherm een kleine kijkhoek, waardoor hij niet vanuit elke hoek goed leesbaar is.

In vergelijking met DIP-leds, hebben SMD-leds een veel hogere resolutie, een bredere kijkhoek en de mogelijkheid tot een hogere pixelpitch.

In 3 stappen jouw ideale ledscherm ontdekken

Misschien denk je nu: nu weet ik nog steeds niet welk led-scherm ik precies nodig heb. Welke grootte en resolutie is bijvoorbeeld geschikt voor de plek waarop ik het scherm wil plaatsen? En moet hij een ingebouwde geluidsinstallatie hebben of niet? Omdat ieder scherm bij ons maatwerk is, zijn die vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden.

We kijken graag met je mee en geven vakkundig advies over jouw specifieke situatie. Zo kom je al in 3 stappen tot hét led-scherm dat perfect bij je bedrijf en je doelstelling past.

Stap 1. Doelstelling bepalen

In eerste instantie breng je samen met ons in kaart waar je het led-scherm precies voor wil inzetten. Reclame maken, informeren, exploiteren, entertainen, bewegwijzering of promoten. Er is veel mogelijk met een led-scherm.

Stap 2. De locatie bepalen

De locatie van een led scherm is zeer bepalend voor de effectiviteit. Nadat duidelijk is wat je wil bereiken en welke content je verwacht te gaan gebruiken, bepalen we samen waar het ledscherm het best geplaatst kan worden. Daarbij houden we rekening met factoren als:

  • Vanaf welke kant komen mensen? Zijn ze te voet of met een vervoersmiddel?
  • Vanaf welke afstand moet het scherm zichtbaar zijn en wat is de ideale kijkhoek?
  • Wat zijn de mogelijkheden van de locatie, indien er montage of onderhoud nodig is?
  • Wat is het lokale vergunningsbeleid van de gemeente of rijksoverheid?
 

Is de locatie van het led-scherm bepaald, dan krijg je een advies over het formaat, de ideale schermhelderheid, de NIT-waarde en juiste pixelpitch (resolutie). Vervolgens bepalen we – in verband met eventueel onderhoud en mogelijke service – ook of het een scherm met bedieningsmogelijkheden aan de voorzijde moet worden, of met bedieningsmogelijkheden aan de achterzijde. Je ontvangt een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 3. Een sessie in ons experience center

Bij stap 3 ben je van harte welkom in ons experience centrum in Capelle aan den IJssel. Hier bekijk je onze een enorme reeks aan led-schermen van dichtbij. Je ziet hier de pixelpitch en lichtsterkte van een scherm en je weet op deze manier exact welk led-scherm je koopt of leaset.

Als je het leuk vindt neem je zelfs een kijkje op onze productieafdeling of op de laswerkplaats. Hier zie je precies hoe de frames en montagedelen voor led-schermen gemaakt worden. Interessant, toch?

Heb je je definitieve keuze gemaakt, dan komen wij je nieuwe led-scherm zo snel mogelijk leveren en installeren.

Vrijblijvend advies krijgen over je LED-scherm?

Ontdekken welk led-screen het best past bij jouw doel en bedrijf? Neem contact met ons op en krijg vrijblijvend antwoord op al jouw vragen.

Dit is waarom onze klanten voor ons kiezen

Er zijn tal van bedrijven die led-screens leveren. Waarom zou je specifiek voor ons kiezen als jouw leverancier? Onze klanten doen dit in ieder geval omdat:

Vragen en antwoorden.

Eigenlijk is er geen verschil en zijn het gewoon verschillende benamingen. In het verleden bestond een videowall nog wel eens uit een serie gekoppelde lcd-televisies waar dan altijd de randen in het beeld zichtbaar bleven. Doordat led-schermen tegenwoordig een heel hoge resolutie kunnen hebben, wordt dit type videowall nagenoeg niet meer gebruikt.
L2L-Ledscreens heette vroeger voluit “Led 2 Lease”. Dat zegt het al. L2L kan zeker meedenken over verschillende vormen van financiering en we ondersteunen je daarin graag.

Jazeker. De outdoor led-schermen van L2L Ledscreens zijn speciaal ontworpen om in barre weersomstandigheden te blijven functioneren.

Bekijk de LED-schermen voor buiten.

Dat hangt volledig af van de locatie en de toepassing. Veel gemeenten gaan met de tijd mee en staan welwillend tegenover de inzet van led-schermen. Andere gemeenten lopen hierop achter en kunnen dit weigeren. Voor een led-scherm achter glas is vaak geen vergunning nodig. Het voordeel daarvan is dat een led-scherm achter glas (binnen) goedkoper is en minder storingsgevoelig dan een outdoor ledscherm.
L2L-Ledscreens levert als een van de weinige aanbieders haar led-schermen standaard met een gekalibreerde brightness sensor die de lichtsterkte aanpast aan het omgevingslicht. Behalve dat dit overlast voorkomt, zorgt dit ook nog eens voor een flinke energiebesparing.
Dat is altijd aan te raden. L2L-Ledscreens ziet altijd wel kans een led-scherm te monteren. Als we echter vroegtijdig bij het ontwerp zijn betrokken, dan kunnen we meedenken over de locatie op het pand die de beste zichtbaarheid genereert. Ook kan er bij het ontwerpen van de constructie van het bedrijfspand een voorziening voor de montage van het led-scherm worden meegenomen. Dat scheelt later, als je een led-scherm wil plaatsen, weer in de kosten. Als het ontwerp van het bedrijfspand of van de retaillocatie zich ervoor leent, kan je er ook voor kiezen het led-scherm achter glas in de gevel te plaatsen.
In Nederland zijn beperkte onderzoekgegevens beschikbaar. In de USA, waar adverteren als het ware is uitgevonden, zijn er echter wel onderzoeken gedaan. Zie in het onderstaande rapport wat men kan verwachten de komende jaren op het gebied van DOOH en led-schermen.

Vrijblijvend advies over effectieve LED-reclame. Wij staan voor je klaar.

Hartelijk dank!
voor het invullen van ons formulier.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!
We Sturen u zo snel mogelijk een referentie uit uw buurt toe.
Stuur mij een referentie ledscherm in mijn omgeving.
Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
voor uw aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.

Hartelijk dank!
voor uw offerte aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.