Let’s Work Together
info@l2l-ledsreens.com

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!
led scherm

LED-scherm of LCD-schermen kopen?

* Let wel; L2L Ledscreens levert alleen in LED-schermen.

 

Waarom kiezen voor een LED-scherm of LCD-schermen?

Rond (en in) elk winkelcentrum, bioscoop pand, stadscentrum, evenementenhal of andere druk bezochte locaties kun je tegenwoordig niet meer om een videowall heen. Een videowall is een groot oppervlak aan schermruimte waarop allerlei marketing gerelateerde of informatieve beelden op worden getoond. Daarnaast kun je goed inspelen op de actualiteit. Een videowall kan uit twee soorten schermen bestaan, LED-scherm en LCD-schermen (meerdere schermen dienen als één groot scherm). En dat verschil, waar je rekening mee moet houden en de voor- en nadelen leggen we hieronder graag aan je uit.

Het verschil tussen een LED-scherm en LCD-schermen

Het zijn twee verschillende producten, die voor hetzelfde doel worden ingezet. Per product heb je verschillende eigenschappen, mogelijkheden en voor- en nadelen waar je rekening mee dient te houden om het beste uit je aanschaf te halen.

 

Het belangrijkste punt eerst

Wat belangrijk is, voordat je de voor- en nadelen tegenover elkaar gaat zetten is het bedenken van de uiteindelijke locatie van het/de scherm(en). En dan met name; binnen of buiten?

Een LCD-scherm in de vorm van een videowall kan namelijk niet buiten hangen. LCD-schermen kunnen alleen buiten hangen wanneer het om een enkel scherm gaat (een enkel scherm van een normaal TV-formaat). Dit scherm moet dan ook voorzien worden van een behuizing, dat het scherm zowel kan afkoelen als opwarmen, afhankelijk van het weer. Hierdoor kom je al snel uit op een LED-scherm.

Ook een LED videowall op bij je pand?

Stuur ons even een mailtje met je wensen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

De eigenschappen van een LED-scherm

 • Een LED-scherm is naadloos, ten opzichte van een LCD videowall. Hierdoor wordt de content die je toont niet onderbroken door de randen van een scherm.
 • LED-schermen zijn opgebouwd uit verschillende modules van een bepaald formaat (vierkant of een rechthoek). Deze modules kun je los van elkaar ontkoppelen, om eventuele schadeherstel of andere reparaties uit te voeren. Dit kan gewoon vanaf de voorkant van het scherm en de content loopt op de rest van het scherm gewoon door. Hierin bieden wij ook onderhoudscontracten aan.
 • LED-schermen zijn zowel voor binnen als buiten goed inzetbaar. Hierbij is het echter wel afhankelijk van de situatie, wat voor scherm (o.a. de pixelpitch) er ingezet zal worden.
 • Net als bij een TV/LCD-scherm zijn de ingangen divers. Het tonen van verschillende type content is voor iedereen makkelijk waar te maken.
 • Er is een verschil in de afstand tussen de pixels (pixelpitch), hoe groter de pixel, des te groter de kijkafstand van het scherm moet zijn. Op deze pagina gaan wij daar verder op in.
 • Voor buitenschermen komt er vaak een vergunning bij kijken, deze regelen wij graag voor je.
 • Het formaat van de videowall kan dankzij de losse modules enorm groot worden opgebouwd. Soms zijn de schermen wel groter dan 100m2!
 • De aanschaf van een LED-scherm ten opzichte van LCD-schermen videowall is een stuk duurder.
 • Content kan een video of presentatie zijn, maar ook real time content kan getoond worden.

 

De eigenschappen van een LCD-scherm videowall

De LCD-schermen in een videowall verschillen met een aantal punten op een normale TV, die jij en ik in een tech winkel kunnen aanschaffen.

 • Zo zijn de randen zo dun mogelijk, om de content op het scherm niet al te veel te hinderen. De randen blijf je wel altijd houden ten opzichte van een LED-scherm.
 • Door de ingangen, achter de schermen kunnen alle schermen aan elkaar gekoppeld worden. Zodat de videowall als één groot scherm kan dienen.
 • Wanneer de schermen 4K of hoger ondersteunen en de content ook van deze kwaliteit is, kun je enorm scherpen beelden aan de passant tonen.
  – LCD-schermen zijn in de aanschaf vaak goedkoper dan een LED-scherm.
 • Wanneer er een pixel in een van de scherm kapot is, kun je alleen het hele scherm vervangen om het probleem op te lossen.
 • De mogelijkheden qua content zijn net zo groot als bij een normaal TV-scherm. Speel Youtube video’s af, content via een USB, content vanaf een andere bron via een HDMI of real time over het internet.

Klaar voor een eigen videowall?

Stuur ons even een mailtje met je wensen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Waarom een videowall van L2L Ledscreens?

Bij aanschaf van een videowall bij L2L Ledscreens koop je ook een aantal grote voordelen. Zo houden wij van elk scherm een grote voorraad achter. Mocht het ooit voorkomen dat iets stuk gaat, hebben wij de spareparts liggen om het probleem te verhelpen.
Daarnaast hebben we een groot team van ervaren monteurs die dagelijks door heel het land reizen. Zij kunnen op de weg van of naar een klus goed inspringen bij eventuele storingen. De meeste monteurs hebben een kleine voorraad aan spullen in hun eigen werkauto liggen mocht er spoed bij gebaat zijn.

L2L Ledscreens is ook één van de eerste partijen in Nederland die gespecialiseerd is in binnen- en buiten LED-schermen. Dit brengt niet alleen jarenlange ervaring met zich mee. Wij hebben na veel (vervelende) ervaringen ook de beste spullen in huis.

En als laatste maakt L2L Ledscreens onderdeel uit van de SIZO Group. De SIZO Group bestaat uit verschillende zusterondernemingen die gespecialiseerd zijn in statische buiten- en binnenreclame, werkkleding en incentives en conceptdesign.