Let’s Work Together
info@l2l-ledsreens.com

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

FAQ

We kunnen ons goed voorstellen dat u met een aantal brandende vragen zit. Het is waarschijnlijk niet dagelijks dat u overweegt om een LED scherm te kopen.
Hieronder proberen we een aantal mogelijke vragen van u alvast te tackelen. Mocht u vraag er nog niet tussen zitten kunt u onderaan de pagina het formulier invullen, we zullen zo snel mogelijk naar u terugkoppelen.

LED-scherm of LCD-scherm kopen

Een videowall kan uit twee soorten schermen bestaan, LED-scherm en LCD-schermen (meerdere schermen dienen als één groot scherm). Wat belangrijk is, voordat je de voor- en nadelen tegenover elkaar gaat zetten is het bedenken van de uiteindelijke locatie van het/de scherm(en). En dan met name; binnen of buiten? Een LCD-scherm in de vorm van een videowall kan namelijk niet buiten hangen. LCD-schermen kunnen alleen buiten hangen wanneer het om een enkel scherm gaat (een enkel scherm van een normaal TV-formaat). Dit scherm moet dan ook voorzien worden van een behuizing, dat het scherm zowel kan afkoelen als opwarmen, afhankelijk van het weer. Hierdoor kom je al snel uit op een LED-scherm. Maar er zitten nog meer voor- en nadelen bij de verschillende type videowalls. Dat leggen we je graag hier verder uit.

Is het bedienen van een LED scherm lastig?

Het besturen van een LED scherm is net zo makkelijk als het besturen van een computer. Zelfs vanaf een afstand is dit goed mogelijk. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Een simpele druk op de play-knop van jouw filmpje kan het trucje al doen.

Hebben we een vergunning voor een LED scherm nodig?

Het hangt van de situatie af of er een vergunning vereist is, binnen is dit bijvoorbeeld vaak niet het geval. Wanneer dit wel nodig is, neemt L2L deze last graag voor je uit handen. De realisatie kan dan pas ook in gang gaan wanneer de vergunningaanvraag akkoord heeft verkregen.

Kan een L2L scherm tegen regen en andere elementen?

Onze buiten LED schermen zijn bestand tegen verschillende elementen als; regen, sneeuw, hagel en wind. Het scherm is volledig waterdicht gemaakt en de frames die wijzelf in onze werkplaats vervaardigen kunnen tegen een flinke windstoot of windstoten.

Zijn er voorbereidingen die wij kunnen treffen voor stroomvoorziening?

Het gemiddelde scherm kan aangesloten worden op een gewoon stopcontact. Voor grotere schermen zijn er verschillende stopcontacten nodig die op een losse groep staan. Dit zullen wij met u bespreken wanneer het duidelijk is wat voor scherm bij u op locatie geïnstalleerd wordt.

Is een LED scherm wel scherp?

Elk scherm is scherp, echter hangt dit wel van een aantal factoren af.
– Is er genoeg afstand tussen de passant en het scherm?
– Des te lager de pixel pitch, des te hoger de resolutie. Let wel; hogere resolutie schermen zijn prijzig t.o.v. lagere resolutie schermen.
– Hangt het scherm buiten of binnen?

We willen de content niet zelf maken.

Wij faciliteren niet in het leveren van content. Maar we voorzien je graag van een aantal bedrijven die dit met alle liefde voor je uit handen nemen. Vraag ons even naar de mogelijkheden hierin.

Wat moeten we doen als het scherm kapot is?

L2L Ledscreens biedt bij aanschaf van een LED scherm ook onderhoudscontracten aan. Een onderhoudscontract of SLA (Service Level Agreement) ontzorgt je volledig na de investering van een LED-scherm. Afhankelijk van de situatie en je wensen leggen we alle afspraken vast in een overeenkomst. Daarin komen aspecten voor als responstijd, preventieve onderhoudsfrequentie, inspecties en controles, beschikbaarheid van onderdelen en het bijbehorende kostenplaatje. Zo ben je op voorhand bekend met welke service je tegen welke prijs kunt verwachten.

Kan ik een LED scherm ook via L2L Ledscreens huren?

Bij ons is het niet mogelijk om een scherm te huren. We adviseren je hier echter wel in.

Doen jullie alles zelf?

Ja. We werken met een vast team van monteurs die zelf de frames in elkaar zetten, schermen installeren en onderhoud plegen. Onze monteurs zijn dagelijks door heel het land te vinden waardoor bijvoorbeeld eventuele storingen snel opgelost kunnen worden.

Hoe lang gaat een LED scherm gemiddeld mee?

Elk scherm is anders en heeft ook andere eigenschappen. Maar gemiddeld genomen gaat een scherm 10 jaar lang mee.

Over L2L Ledscreens

Waar zit L2L Ledscreens?

U kunt ons kantoor vinden op: Vlierbaan 11, 2908 LR te Capelle aan den IJssel.

Kunnen we bij jullie fysiek uitleg over de schermen krijgen?

We nodigen je van harte uit bij ons in het experience centre. Hier staan verschillende schermen opgesteld waar wij je een duidelijke uitleg bij kunnen geven. Daarnaast krijgt u direct een goed beeld van de verschillende schermen en zal u zien dat het een positieve indruk achterlaat.

Leveren jullie nog meer diensten?

Ja zeker. L2L Ledscreens maakt onderdeel uit van de SIZO Group. De SIZO Group is leverancier in conventionele- en digitale signage, bedrijfskleding en promotieartikelen. De SIZO Group bestaat uit:
SIZO Signs;
– L2L Ledscreens;
SIZO Identity;
– Sign Heroes;
– Prévu buitenreclame.

Maken jullie ook custom made schermen?

Ja zeker! De engineers van L2L Ledscreens worden heel gelukkig van speciale projecten. De kennis en ervaring van onze mensen komt het best tot zijn recht bij het uitdenken en realiseren van speciale LED-projecten.

Service