Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goudcontacten in een Ledscherm.

Goudcontacten worden soms gebruikt in de productie van LED-schermen om een betrouwbare en duurzame verbinding tussen de LED-chips en de stroombron te garanderen. Goud heeft verschillende eigenschappen die het geschikt maken voor gebruik in elektronische toepassingen, waaronder:

  1. Corrosiebestendigheid: Goud oxideert niet en is bestand tegen corrosie, waardoor het ideaal is voor gebruik in vochtige omgevingen.

  2. Hoge geleidbaarheid: Goud is een van de beste geleiders van elektriciteit, waardoor het zeer geschikt is voor toepassingen waar hoge stroomsterktes worden gebruikt.

  3. Lage weerstand: Goud heeft een zeer lage weerstand, waardoor het energieverlies tijdens het transport van stroom wordt geminimaliseerd.

  4. Chemische inertie: Goud is chemisch inert, wat betekent dat het niet reageert met andere materialen of stoffen, waardoor het geschikt is voor gebruik in een breed scala van toepassingen.
Het gebruik van goudcontacten in LED-schermen is echter niet altijd nodig en kan de productiekosten verhogen. Er zijn andere materialen die ook geschikt zijn voor deze toepassing, zoals zilver en koper. Het uiteindelijke materiaal dat wordt gebruikt, hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en het budget van de opdrachtgever.

Wat is beter? Goudcontacten of koper in een ledscherm?

Of goudcontacten of koper beter zijn voor gebruik in LED-schermen hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke toepassing, het budget en de gewenste prestaties. Over het algemeen zijn goudcontacten duurder dan kopercontacten, maar bieden ze bepaalde voordelen die koper niet heeft.

Een voordeel van goudcontacten is dat ze zeer corrosiebestendig zijn en een zeer lage contactweerstand hebben. Dit zorgt voor een betrouwbare en duurzame verbinding tussen de LED-chips en de stroombron, waardoor de levensduur van het scherm wordt verlengd en storingen worden geminimaliseerd.

Kopercontacten daarentegen zijn goedkoper dan goudcontacten, maar zijn minder corrosiebestendig en hebben een hogere contactweerstand. Dit kan leiden tot een verminderde prestatie en betrouwbaarheid van het LED-scherm.

Het is belangrijk om op te merken dat de keuze tussen goudcontacten en kopercontacten niet altijd zwart-wit is. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten goud- en koperlegeringen die verschillende eigenschappen hebben en die geschikter kunnen zijn voor bepaalde toepassingen. Het uiteindelijke materiaal dat wordt gebruikt, hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing. Bij een outdoor Ledscherm zal sneller voor goudcontacten worden gekozen dan bij een Indoor Ledscherm.
Hartelijk dank!

We gaan zo snel mogelijk met u offerte aanvraag aan de slag zodat ook u meedoet aan onze Lentekriebels actie.

Binnen één werkdag een offerte!

Benieuwd naar welke investering er nodig is? Vul de volgende velden zo volledig mogelijk in.

Hartelijk dank!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op zodat ook u meedoet aan onze Lentekriebels actie.

Interesse? Plan een afspraak!

Benieuwd naar wat we voor jouw kunnen betekenen?

Plan een afspraak met ons in om de mogelijkheden te bespreken.

Hartelijk dank!
We Sturen u zo snel mogelijk een referentie uit uw buurt toe.
Stuur mij een referentie ledscherm in mijn omgeving.
Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
voor uw aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.

Hartelijk dank!
voor het invullen van ons formulier.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!
voor uw offerte aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.