Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Digitale bewegwijzering of wayfinding.

Navigeren en de weg vinden op een onbekende plek kan zorgen voor frustratie en verwarring. Om bezoekers moeiteloos naar hun bestemming te leiden, vooral in grote gebouwen of uitgestrekte terreinen, vertrouwen veel organisaties op ‘wayfinding’, vaak simpelweg vertaald als ‘bewegwijzering’. Een effectieve wayfinding kan hét verschil maken in de bezoekerservaring. Benieuwd naar hoe je wayfinding kunt gebruiken om de klantreis te optimaliseren? L2L Ledscreens legt het je uit!

Wat is bewegwijzering of wayfinding?

Digitale bewegwijzering, ook wel bekend als digitale signage of wayfinding, is een vorm van communicatie waarbij digitale displays worden gebruikt om informatie, advertenties en andere boodschappen weer te geven. Het kan worden gebruikt in verschillende omgevingen, zoals winkelcentra, kantoren, openbare ruimtes, luchthavens en treinstations. Digitale bewegwijzeringsborden kunnen zowel binnen als buiten worden ingezet.

De voordelen: waarom bewegwijzering onmisbaar is

Digitale bewegwijzering maakt het mogelijk om informatie aan te passen aan specifieke bezoekersbehoeften, waardoor een gepersonaliseerde ervaring ontstaat. Door hierbij het logo van het bezoekende bedrijf te tonen op de schermen wordt een herkenning gecreëerd en de branding versterkt. Duik dieper in hoe digitale bewegwijzering bijdraagt aan verbeterde navigatie, tijdsbesparing en stressvermindering in diverse omgevingen.

 1. Verbeterde navigatie: Voorkom het verdwalen in onbekende omgevingen dankzij duidelijke aanwijzingen, wat zorgt voor vlotte en efficiënte navigatie.
 2. Tijdsbesparing: Snellere aankomst op je bestemming door het volgen van efficiënte routes, voor een prettige bezoekerservaring
 3. Vermindering van stress: Wegwijzers en hulpmiddelen verminderen angst en zorgen voor een comfortabele ontspannen ervaring, zelfs in onbekende omgevingen.
 4. Verbeterde veiligheid: Snelle evacuatie wordt bevorderd door duidelijke nooduitgangen en wegwijzers, waarmee gevaarlijke situaties worden voorkomen.
 5. Betere gebruikerservaring: Gemakkelijk vinden van locaties verhoogt tevredenheid en bevordert herhaalbezoeken.
 6. Toegankelijkheid: Speciale functies vergroten zelfstandigheid en mobiliteit voor mensen met beperkingen.

 

Toepassingsmogelijkheden digitale bewegwijzering

Digitale bewegwijzering biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bewegwijzering, zoals het gemakkelijk kunnen updaten en wijzigen van de weergegeven informatie, het vermogen om dynamische inhoud weer te geven en het vermogen om de aandacht van het publiek te trekken en vast te houden. Het kan ook worden geïntegreerd met andere digitale technologieën, zoals mobiele apps en sociale media, om een meer geïntegreerde en gepersonaliseerde ervaring te bieden aan gebruikers.

De toepassingsmogelijkheden voor digitale bewegwijzering en wayfinding zijn divers en bieden effectieve oplossingen voor verschillende situaties:

 • Stadscentra en Openbare Plaatsen: Bewegwijzering in drukke stadscentra helpt bezoekers de weg te vinden naar belangrijke locaties, parkeerplaatsen en toeristische attracties, waardoor de algehele toegankelijkheid wordt verbeterd.
 • Bedrijfsterreinen en Kantoorgebouwen: Op bedrijfsterreinen optimaliseert bewegwijzering de doorstroming door duidelijke aanwijzingen te bieden voor parkeerplaatsen, verschillende gebouwen en andere relevante locaties, waardoor bezoekers en medewerkers moeiteloos hun bestemming kunnen bereiken.
 • Evenementen en Festivals: Bewegwijzering op festivalterreinen wijst bezoekers de weg naar verschillende podia, eetgedeelten en sanitaire voorzieningen, wat bijdraagt aan een soepele en plezierige festivalervaring.
 • Evenementen en Congressen: Bewegwijzering voor binnen is essentieel bij evenementen als beurzen en congressen. Digitale bewegwijzering leidt bezoekers moeiteloos naar de juiste lezingen en sessies. Bij meerdere lezingen in één zaal biedt de bewegwijzering de mogelijkheid om de naam en tijd van de huidige lezing te tonen of de volledige planning weer te geven.
 • Winkelcentra en Retailomgevingen: In winkelcentra faciliteert bewegwijzering een moeiteloze winkelervaring door interactieve kaarten te tonen met de locaties van diverse winkels, waardoor bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en specifieke winkels kunnen identificeren.
 • Personalisatie voor bedrijven: Door bewegwijzering voor binnen effectief in te zetten, kunnen organisaties niet alleen de praktische navigatie verbeteren, maar ook een gepersonaliseerde en boeiende ervaring bieden aan bezoekers tijdens evenementen en in bedrijfsomgevingen.

 

Er zijn verschillende soorten digitale bewegwijzering, zoals displays die in gebouwen worden gemonteerd, interactieve kiosken en digitale displays die zijn geïntegreerd in meubels of andere objecten. Ook grote outdoor ledschermen worden hiervoor ingezet. Het gebruik van digitale bewegwijzering neemt toe en wordt steeds meer gebruikt in verschillende sectoren en omgevingen.

Hartelijk dank!

We gaan zo snel mogelijk met u offerte aanvraag aan de slag zodat ook u meedoet aan onze Lentekriebels actie.

Binnen één werkdag een offerte!

Benieuwd naar welke investering er nodig is? Vul de volgende velden zo volledig mogelijk in.

Hartelijk dank!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op zodat ook u meedoet aan onze Lentekriebels actie.

Interesse? Plan een afspraak!

Benieuwd naar wat we voor jouw kunnen betekenen?

Plan een afspraak met ons in om de mogelijkheden te bespreken.

Hartelijk dank!
We Sturen u zo snel mogelijk een referentie uit uw buurt toe.
Stuur mij een referentie ledscherm in mijn omgeving.
Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
We bellen u zo snel mogelijk terug.
Hartelijk dank!
voor uw aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.

Hartelijk dank!
voor het invullen van ons formulier.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!
voor uw offerte aanvraag.

We gaan ermee aan de slag en zullen u binnen één werkdag een offerte toesturen. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.